12 LAWYERS OFFICE
ITCH studio

12 LAWYERS OFFICE

ITCH 建築家 として

In these offices the goal was to imagine the workplace as one never-dull, rhythmic, constantly evolving space and - above all - a warm home site. The classical approach would lead to a long hallway, which the anonymous offices were looking onto. Each office would be closed in on itself and never related to the other spaces. The project aims to reverse this approach at the expense of the 'private' space and in favor of a space suited for relationships and social exchange. Therefore the long hallway has turned into a broken line with wooden, blind, transparent, alternating walls. What was the distribution space has become the collective space that for much of the day becomes an integral part of the offices, even if only visually. When privacy dictates it, the windows might be darkened, and the ceiling lighting might be dimmed to enhance the texture of materials (concrete and glass timber) trying to make the spaces more homelike and comfortable.

Caption
Caption

To make the treatment of spaces easier only a few materials are used: wood for the floors, the walls and the ceilings. Glass and exposed concrete to stripe the blind walls.

The furniture, inspired by the table Nude® (http://www.itch-studio.com/nudetablebuilt/) try to transport the philosophy of design inside office spaces or meeting rooms. Here the flexibility of use is combined with the need for more traditional and 'formal' spaces but always linked to the distributive space external to them.

Caption
Caption
Caption
Caption
プロジェクトクレジット
建築家
Products Behind Projects
Product Spotlight
ニュース