DUBRAVKA HOUSe
Matej Hakár
製品スペックシート

エレメントブランド商品名
LightingFlos
メーカーHuliman s.r.o.
Huliman s.r.o.
メーカーVilleroy & Boch AG
メーカーHansgrohe SE
FurnitureKartell
Generic C
LightingArtemide

製品スペックシート
Lighting
Flos さんの Arrangements
メーカー
Huliman s.r.o. さんの Huliman s.r.o.
メーカー
Villeroy & Boch AG さんの
メーカー
Hansgrohe SE さんの
Furniture
Kartell さんの
Lighting
Artemide さんの

DUBRAVKA HOUSE

gmb. Architects として

The house is situated in the outskirts of Dúbravka in Bratislava, on the border with the forest. By placing it in the central part of the plot, it is directly connected to the entrance from the public road. The placement of the house in the descending terrain opens it directly to the views of the ridge of  Little Carpathians and Dubravka below.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

The focus was to design a house that seamlessly fits into its environment with its scale and visual aproach. It is strongly characterized by acknowledging its materiality. The concrete and wooden surfaces smoothly transition from the interior to the exterior and create visual continuity forming a clear composition of cubic masses.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár
photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

The construction of the house is designed as a reinforced concrete foundation tub placed transversely in the terrain, with prefabricated object made of CLT panels installed inside. The asymmetric placement of the house within the tub separates the areas of the terrace and the carport. These external spaces are connected longitudinally by a walkway with a canopy that forms a kind of a frame around the object.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár
photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

The layout of the interior is vertically divided into day and night part. The entrance accessible from the carport area. In the entrance area there is access to the hygiene, workroom and technical room. The entrance area leads directly to the living room, which is opened along its entire length to the east side and also visually communicates with the exterior atrium through the dining room. The 
dining room space is vertically opened with a gallery.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár
photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

Through the gallery and the atrium, southern and western light enters the otherwise east-oriented daytime part, creating different atmospheres during the day. On the upper floor, there are children's rooms oriented to the east and south with common hygiene and a bedroom area with a separate wardrobe, toilet and bathroom, which looks into the forest through a panoramic window.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár
photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

Team:

Architects: gmb.

Lead Architect: Eng.arch. Marián Gombarček

General Contractor: Usporne Drevodomy

Woodwork: HULIMAN

Steel Constructions: Kon-Tech

Structure Engineer: Eng. Kristián Sogel

Photographer:  Matej Hakár

Caption
Caption
Caption

でストーリーを読むEnglishPortuguêsEspañolFrançaisItalianoDeutsch

プロジェクトクレジット
Architects
Steel Construction
General Contractor
このプロジェクトで使用される製品
Products Behind Projects
Product Spotlight
ニュース