In a Row
Studio Flusser
製品スペックシート

エレメントブランド商品名
ChairsTon Design
Door HandlesM&T
BatteryGROHE
Battery Essence
Pendant Lighting&Tradition
Bulb sr1
メーカーArgon
Darling 3352
TilesVives Ceramica
Goroka

製品スペックシート
Chairs
Door Handles
M&T さんの Nova
Battery
GROHE さんの Battery Essence
Pendant Lighting
&Tradition さんの Bulb sr1
メーカー
Argon さんの Darling 3352
Tiles
Vives Ceramica さんの Goroka

In a Row

No Architects 建築家 として

A client, who is literally chased around the world several times a month by his specialization and indispensability, decided to anchor with his family in one of the older terraced houses, perhaps coincidentally, "within sight" of the airport. It is a three-storey terraced house with a semi-closed basement, with a front garden and rear garden, and a view from the upper floors far out into the landscape of the mountain Bílá Hora (where a famous battle took place). The house already has a lot of advantages, but as it happens, it still needed to be half demolished, rebuilt and completely re-equipped with 21st century infrastructure in order to really exploit its full residential potential.

photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser
photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser
photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser

When we arrived, the backbone of the terraced house was a gently depressing steel staircase walled off in a dark corner of the house. We started by drawing it into the living area and cutting spaces out between the flights of stairs. This brightened the staircase and made inhabiting the vertical house a more social affair than the original strictly separated floors allowed, thanks to the new sightlines. This was not entirely easy, as the floor structures are hollow core slab ceilings, implemented in the 1970s by the inhabitants themselves, just as the whole building was built or renovated by them. Therefore, it was necessary to double-check every step with a structural engineer and a builder to avoid any unpleasant surprises and to prevent any risk of injury to the contractor, just in case the bricklayers had underestimated something somewhere in the past. The overall rehabilitation entailed, in addition to the strengthening of the house, a complete replacement of the internal infrastructure, including electrical connections, replacement of windows, insulating the facades, demolition and rebuilding of the terrace, repairing the roof, replacement of all surfaces and many other compositions. Major changes were also made to the layout, where we rearranged the internal workings, relocated some rooms to opposite sides of the house, or connected the kitchen to the living area and staircase simultaneously through an opening in a load-bearing wall at the very limit of the structural engineer's courage.

photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser
photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser
photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser

We then finished the interior to make it beautiful for its inhabitants, so they could live in it as if it were one endless holiday.

photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser
photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser
photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser

Team:

Architects: No Architects

Author: Jakub Filip Novák, Daniela Baráčková, Petra Doudová, Barbora Jelínek

Contractor: V.O.G.I. systém

Joinery: Truhlářství Duspiva

Photographer: Studio Flusser

photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser
photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser
photo_credit Studio Flusser
Studio Flusser

Materials Used:
ceramic tiles
concrete screed
oak floors
lacquered mdf, oak veneer and solid wood – joinery products

battery GroheEssence New: Grohe
chair 881, bar stool Valencia: TON
tiles Goroka Grafito: Vives
door handle Nova: M&T
pendant light Bulb SR1: &Tradition
light Darling 3352 : Argon

Caption
Caption
Caption
プロジェクトクレジット
このプロジェクトで使用される製品
Products Behind Projects
Product Spotlight
ニュース