Llama House
Pedro Ocanhas

Llama House

Luiz Paulo Andrade Arquitetos 建築家 として

With the feet on the ground.
The starting point of this project was the traditional house archetype, with its simple and pure form.
Llama House is the first in a series of constructions that will be built in this land located in the rural area of São Roque, a city near to São Paulo, known for its natural beauty and low temperatures.

photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas
photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas
photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas

The use of local labor led to the choice of building a house with simple shapes, a traditional construction system and directly connected to the ground.
The house is fully placed on the ground, with its external skin integrating with the environment almost like a monolithic structure. 
Since it is a single-story house, its floor plan has a simple distribution, with a central hallway that connects the intimate areas to the big living room that faces the large forest.

photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas
photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas
photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas

You can reach the garden from every room in the house. The feeling of being connected to the exuberant nature that surrounds the house is accentuated by the large openings.
For the roof, we opted for a traditional gable roof that gives the house its pure form, linked to the archetype of the house. The large clay tiles bring the house closer to an almost rural language.

photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas
photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas
photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas

The front and back facades have the same shape, but with opposite materials. One is completely transparent and the other has no openings. 
Natural materials cover and protect the house from the high humidity, due to its proximity to the forest. The bedrooms are heated by controlled sunlight and in the social area there is a fireplace that is its main element.

photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas
photo_credit Pedro Ocanhas
Pedro Ocanhas

Originally designed for a couple in their older years, it has large rooms and hallways. The kitchen, fully connected to the social area, serves as a hub for meetings, conversations and leisure for the couple with their children and grandchildren.
This house is a place of peacefulness and affection, the starting point of a life story.

Caption
Caption
プロジェクトクレジット
製品スペックシート

エレメントブランド
サプライヤーColormix
サプライヤーGianni Móveis
サプライヤーInovar Esquadrias
サプライヤーLAB88
製品スペックシート
サプライヤー
Colormix さんの
サプライヤー
Gianni Móveis さんの
サプライヤー
Inovar Esquadrias さんの
サプライヤー
LAB88 さんの