Noodlology Restaurant

Noodlology Restaurant

位置
Sanlitun, Beijing, China | 地図を見ます
プロジェクト年度
2022
カテゴリー
レストラン
Wen Studio

Noodlology Restaurant in Folding Beijing

MARS studio インテリアアーキテクト として

Because the noodle restaurant is located in the most inside of Jidian Yuan, the client named it "inside" in Chinese.  

The project is close to the south gate of Beijing Jidian Yuan, surrounded by the old residential areas.  Compared with the strong commercial atmosphere on the north side, the "life vitality " is the main theme spreading around: migrant workers on their way back and forth, students running after school, old man enjoying the cool in the shade... 

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

This new restaurant was incubated by a Chinese female chef from Michelin Restaurant. Noodlology, as noodle + (-ology), shows the chef's study and consideration of noodle flavor as a discipline—to maintain the texture of Chinese noodle while integrating the excellent flavor of other countries. 

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

"Fusion" is not only the subject of restaurant, but also the starting point of our design -- how to insert a noodle laboratory between the commercial atmosphere and life vitality? 

Noodlology insists that the great flavor should be embraced by the people.  MARS wanted to create the atmosphere of an urban kitchen that encourages the interaction between interior and exterior, emphasizing the sense of layering from inside to outside. 

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

Inside, the design tossed the traditional complex decorative languages.  The terrazzo of the dark floor and light wall set off each other, and the metal Mazha lighting of modular structure system echo the small wooden arrayed seats in below. The mirror wall on the inner side of the restaurant mirrors the interior space and extends the journey of the space.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

The interior provides three different spatial experiences for dining customers: sitting by the folding window to embrace the filled life vitality, chatting with a couple of friends under the long table, or enjoying the cozy alone time against the wall. The life vitality of Noodlology is a sincere scene of busy urbanites shedding their masks of life and taking off their heavy burdens.

Intuitive and pure experience, simple and delicate space, as if to fold the prosperity of the city, with an illusory image of the world reflected in the mirror.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

Externally, the exterior walls are painted with a light textured coating, freeing the dining room from the original red textured building, and framing the boundary between old and new.  The dilapidated doors and windows of the original facade have been replaced with more permeable folding windows. The black steel plate winds up and down, separating the solid wall from the transparent glass windows and becoming the building's new facade. The upper part of the steel plate formed window frames, while the lower part of the steel plates become outdoor chairs. Folding windows on the facade and outdoor seating enhance the restaurant's connection to the street. 

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

The interface between the renovated building and the city eliminates the boundary between indoor and outdoor, so that diners can feel the life vitality as if they were in their own kitchen when tasting the delicious food. Also, the surrounding residents can find a warm rest place. Folding windows and wall-to-wall seating enhance the connection to the street. Noodlology not only interprets the life of citizens, but also reflects the prosperity of the city.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

Under the shadow of skyscrapers in Beijing, how much real and simple life is folded and disappeared into extravagance and luxury. Opening this folding window, the island isolated by cement intersects with the city, and the people "inside" are also looking at the outside world.

Team:
Principal Architect: Ma Ning
Project Architect: Zifeng Tan
Design Team: Zhu Ke, Jiaxin Yang, Jiahui Zhao 
Lighting Design: Mengting Chen

photo_credit Wen Studio
Wen Studio
photo_credit Wen Studio
Wen Studio
photo_credit Wen Studio
Wen Studio
Caption
Caption
Caption

Material Used:
Lighting Supplier: Mario Tsai Studio

プロジェクトクレジット
インテリアアーキテクト
写真家
製品スペックシート

エレメントブランド
Lighting SupplierMario Tsai Studio
製品スペックシート
Lighting Supplier
Mario Tsai Studio さんの
注目のプロジェクト
最新の製品
ニュース