PN House
Simon Kennedy
製品スペックシート

エレメントブランド商品名
PaintFarrow & Ball
Down Pipe
Cornforth White
Hardwick White. No.5
Strong White
Lighting Allied Maker
Well Pendant
Court II
LightingCoil + drift
TOAM Sconces
SurfacesDupont Corian
Sagebrush
LightingHAY
Nelson Saucer Bubble Pendant
LightingHector Finch
JACQUES SWING ARM WALL LIGHT

製品スペックシート
Paint
Farrow & Ball さんの Strong White, Hardwick White. No.5, Cornforth White, Down Pipe
Lighting
Allied Maker さんの Court II, Well Pendant
Lighting
Coil + drift さんの TOAM Sconces
Surfaces
Dupont Corian さんの Sagebrush
Lighting
HAY さんの Nelson Saucer Bubble Pendant
Lighting
Hector Finch さんの JACQUES SWING ARM WALL LIGHT

PN House

TR Studio 建築家 として

London-based architecture and interior practice TR Studio have completed the refurbishment and extension of PN House, imbuing the 5-storey family-home with a light-filled minimalist modernity whilst drawing inspiration from the building’s heritage.

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Having lived next door to the property prior to purchase, the private residential owners knew they wanted to bring in lots of light to the traditional townhouse, especially the lower floors, and wanted to achieve this through historic detailing and ornamentation. The property was in a very tired state when TR Studio commenced renovations. Stripping out the interior, only the facades were retained which were restored and reinstated, including the historic mouldings, fenestration, and metalwork, in line with neighbouring terraces in the W2 conservation area.

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

To increase the floor to ceiling height on the lower ground floor TR Studio removed the floor plates and lowered the basement. The new basement level was formed in concrete to retain the London clay on which the building sits. Opening the plan to create extra living space, the basement was extended under the front garden to create a laundry room and WC with the kitchen in the middle of the plan and the dining room opening onto the garden at the rear. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

The laundry room showcases TR Studio’s joinery design with storage cupboards and cabinetry creating a sleek floor to ceiling functional space. Painting the ceiling, walls and cabinetry in Farrow and Ball ‘Hardwick White’ TR Studio paired ‘Sagebrush’ Corian and grey porcelain floor tiles to create a sense of serenity to this hardworking and functional room. The guest WC offered TR Studio the opportunity to play with colour. Here the walls and ceiling are painted in Paint & Paper ‘Squid Ink’ which complements the striking “primavera” marble sink which features deep grey and green veining. Chosen for its colourful figured character, the lively stone shines in the dark, moody space. A Michael Anastassiades Ball pendant illuminates the space.

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Leading from the Utility and WC, a custom steel balustrade was made for the stairs connecting the lower ground basement and utility with the open kitchen diner. The kitchen designed by TR Studio and Bulthaup Kitchens features soft grey cabinetry with pared back detailing and subtle accents. The house overall features a restrained neutral palette of greys, with occasional warm elements including walnut veneer, brass and bronze that bring life to the interior. Here in the kitchen a luxurious Carrara marble splashback and floating walnut veneer shelving create a focal point, whilst the kitchen island is highlighted by an architectural style OWKS pendant light by Michael Anastassiades. The island features a Gaggenau induction cooktop with an extract that rises out of the worktop. A Gaggenau oven sits below. The remainder of the island contains drawers for storage. Under the staircase, storage here takes advantage of an awkward space in several ways. In the short end TR Studio installed an integrated wine fridge, whilst on the side facing the kitchen, a TV neatly sits against the joinery above further cupboard space.

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

At the rear of the kitchen next to a concealed pantry, TR Studio designed and installed a custom dining bench. The floating design crafted from oak, features a sculptural curved arm and leather upholstery in olive green which is paired with a small Saarinen style marble tulip table and mid-century dining chairs. At the rear of the plan, a more formal dining area is located and features a larger Saarinen style marble tulip table, vintage mid-century sideboard, and a HAY Saucer Bubble paper pendant by George Nelson. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Adding large format doors, the plan is flooded with natural light. TR Studio chose patinated bronze frames from Secco with the slim frames allowing for large areas of glass. The finish is warm and has an antique feel, while still being thoroughly modern. Due to conservation area regulations, more traditionally proportioned glazing was required here in the closet wing addition. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Outside, the terrace was excavated to be level with the lower ground floor kitchen and dining rooms. Landscaped by Cargill Sykes, the garden at the rear provides space for entertaining. TR Studio opted for Gromo Antica clay pavers from London Stone which were laid in a stretcher bond and is bordered on one side by a Lepine French limestone bench. Planting was introduced around three sides and wire trellis on the walls to allow climbing plants over time to soften the space. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Leading upstairs TR Studio installed a beautifully designed and crafted staircase, the form of which is similar to the original, leaning on the wisdom of the Victorians to make the most efficient use of space. The material selection for the staircase was also a nod to the original timber stair. Stylistically it feels like a modern stair with classical details. TR Studio utilised an engineered timber plank floor through most of the property. The stair treads and risers were matched to the floor adding warmth and texture alongside an historic character. The stairs feature blackened steel knuckles on the metal stair balustrades which are a subtle reference to traditional turned wood balusters and is paired with an oak handrail finished to match the floor. The staircase was designed as an expressive element that visually ties all floors of the house together. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

On the ground floor, the entrance to the property features an improved flow with TR Studio creating an alcove as part of the entry sequence which provides a bench and an area to hang coats and leave bags and hats, without it obstructing the hallway. By having this area set back from the hall, it is less visually intrusive. The curved end of the alcove creates a smooth transition from the entry to the library and provides more space around the bottom of the stair. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

At the front of the property is the study. Walls, ceiling, built-in storage cupboards, a custom sideboard and shutters which are a reproduction of the original are all painted in Farrow & Ball ‘Down Pipe’ creating a cocooning and atmospheric environment to work. Mid-century furniture and a Bat pendant light by Made to Stay complete the space. Double doors open out and lead to the library complete with grand piano. The living room is located at the rear of the plan and is illuminated by a large custom roof light and large format glazing. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

For the rooflight TR Studio wanted to limit the distinction between the room and the sky. By integrating the framework and painting it all the same colour, a sense of being outdoors was created. The large windows, again from Secco are a dark bronze finish distinguishing them from the traditional white painted windows and giving these modern windows a sense of gravitas. A glazed floor created by a large single piece of glass brings light to the dining room and kitchen below. The furnishings are modern with a curved cream sofa, Hector Finch Jacques swing arm wall lights and rich walnut veneer media unit. Glass coffee tables mirror the light and airy material of the glazing and colour is introduced to the space via two matching green velvet armchairs. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Leading to the upper floors, an additional small rooflight illuminates a niche on the stairwell, providing natural illumination to an otherwise dark section of the stair. By adding the closet wing an existing window that traditionally had illuminated the stair was covered. To bring natural light into the stair TR Studio designed the top lit alcove for the display of a small sculpture or artwork and thus creating an unexpected point of interest and illumination as you ascend the stair. Allied Maker Court 2 wall lights in brass illuminate.

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

On the first floor the client wanted a dressing room and ensuite connected to the main bedroom on the same level. This led to a carefully planned curved passage connecting the dressing room to ensuite, that slips past the main stair.  The main bedroom sits at the front of the property and features traditional sash windows which are softened by floor to ceiling curtains in a neutral linen. Walls are painted in Farrow & Ball ‘Cornforth White’ and lighting is introduced in the form of two low hanging mini Well pendant lights by Allied Maker which frame the bed. Built-in wardrobes in the main bedroom are fabric clad with bronze trim and horn handles adding texture and sophisticated detailing. Leading from the primary is the dressing room in the middle of the plan with the ensuite located at the rear in the closet wing.

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Concealed sliding doors separate the dressing room from the bedroom. On the dressing room side, mirrors are integrated into the door panels. The dressing room, created from dark timber veneer leads on to the main ensuite at the rear of the plan through a curved corridor, allowing either client to dress without disturbing the other. The curved shape makes efficient use of the space and created an unexpected and interesting transition between the rooms. The dark wood panelling is a continuation of the dressing room wardrobe. This material is rich and luxurious and has the advantage of being more resilient to wear than painted walls. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

The main ensuite features another large custom glass rooflight to flood the room with daylight. Together with paintwork in ‘Strong White’ by Farrow & Ball, the ensuite is light and bright. Grey Arabescato porcelain tiles line the shower enclosure with nickel fittings and an elegant double vanity unit from Antonio Lupi adding an elegant feel to the clean, cool space. Coil + Drift Toam wall sconces frame the double vanity space.

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Ascending to the second floor, the plan features a linen cupboard on the stairwell, children’s bedroom and ensuite with bath and separate shower towards the rear. The third floor features a further children’s bedroom towards the street and ensuite with shower to the rear. The third floor was a new floor built within a mansard roof with dormer windows, of which conservation rules dictated the roof form and size of the dormer windows allowed. The stairwell at roof level features a further rooflight for added light and ventilation.

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Designed to be a comfortable calm space for a family to live, PN House is characterised by high quality materials that are easy to maintain and a modest colour palette. TR Studio have created generous and varied living spaces for the family of four with simple yet purposeful design that doesn't distract from the everyday but celebrates it. 

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Team:

Architects: TR Studio

Interior design: Riley Brooks
Landscape design: Cargill Sykes

Photography: Simon Kennedy

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

Materials Used:

Farrow and Ball ‘Hardwick White’
‘Sagebrush’ Corian
Paint & Paper ‘Squid Ink’
Michael Anastassiades Ball pendant
Bulthaup Kitchens
Gaggenau induction cooktop and oven
OWKS pendant light by Michael Anastassiades
HAY Saucer Bubble paper pendant by George Nelson
Saarinen style marble tulip table
Patinated bronze glazing from Secco
Gromo Antica clay pavers from London Stone
Lepine French limestone bench
Farrow & Ball ‘Down Pipe’
Bat pendant light by Made to Stay
Hector Finch Jacques swing arm wall lights
Allied Maker Court 2 wall lights
Farrow & Ball ‘Cornforth White’
Well pendant lights by Allied Maker
‘Strong White’ by Farrow & Ball
Coil + Drift Toam wall sconces
double vanity unit from Antonio Lupi

photo_credit Simon Kennedy
Simon Kennedy

でストーリーを読むEnglishNederlandsDeutschEspañolFrançaisItalianoPortuguês

プロジェクトクレジット
建築家
ランドスケープアーキテクト
インテリアアーキテクト
Project Spotlight
Product Spotlight
ニュース