Quadro HQ

Quadro HQ

建築家
studio wok
位置
San Maurizio d'Opaglio, Province of Novara, Italy | 地図を見ます
プロジェクト年度
2022
カテゴリー
事務所
Marcello Mariana
製品スペックシート

エレメントブランド商品名
LightingFlos
FurnitureHAY
AAC 20
FurnitureMiniforms
Furoshiki
JoineryFIORONI
FurnitureManerba Spa

製品スペックシート
Lighting
Furniture
HAY さんの AAC 20
Furniture
Miniforms さんの Furoshiki
Joinery
FIORONI さんの
Furniture
Manerba Spa さんの

Quadro HQ, A domestic and flexible workspace

studio wok Architects として

The restyling of Quadro’s headquarters, a young and dynamic tap-ware company, was conceived by remodeling the rooms and transferring the brand's peculiarities into the interior design.  

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana
photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

Quadro's innovative approach manifests itself in the choice of combining noble materials with an essential, archetypal, timeless design. At the same time, the project uses simple, pure volumes and a palette composed of natural materials and neutral, warm colours.

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana
photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

The ground floor is presented as a visually unified space, breaking up the typical corridor-office organisation. A sequence of glass walls and the presence of four birch volumes blur this separation and allow natural light to invade the space. As well as acting as a container, these elements give the rooms hierarchy and allow them to be separated through integrated sliding walls.

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

The offices, that required more privacy, as well as the employee toilets and the server room, have been placed in the southern service strip between the entrance and the staircase to the first floor.

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

Before going up to the upper floor, near the changing rooms and the refreshment room, there is an informal relaxation area; a birch wood volume is inserted in the under-floor area to manage the separation between the production and management areas and accompanies the visitor to the spaces on the upper floor.

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

Inside the large open space that serves as the company showroom, the product display becomes the protagonist.

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

The layout has been designed to display all the collections in a flexible and easily remodelled manner: the walls that form the backdrop to the space are covered with panels with a regular pattern of holes, while in the centre of the space are four birch tables with tops divided into interchangeable panels.  On the ceiling, an infrastructure of light ensures suitable lighting for each set-up.

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

The meeting room is characterised by continuous windows on three sides, emphasised by birch wood panelling which, on the short sides, takes on body and becomes a container element; in the centre of the space is a large, sculptural meeting table in black Fenix.

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

Natural light has been managed with a system of blinds with adjustable vertical bands that allow perfect regulation of the lighting throughout the working day.

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

Team:
Architects: studio wok
Client: Quadro srl
Collaborators: Federica Torri
Photographer: Marcello Mariana

photo_credit Marcello Mariana
Marcello Mariana

Materials used: 
Fioroni, Ardenno (SO) - Bespoke joinery
Manerba, Miniform, Hay - Furniture
Flos - Lighting

Caption
Caption
Caption
プロジェクトクレジット
このプロジェクトで使用される製品
注目のプロジェクト
最新の製品
ニュース