Rita's Gardens

Rita's Gardens

建築家
Duilio Damilano
位置
Pordenone, Province of Pordenone, Italy | 地図を見ます
プロジェクト年度
2022
カテゴリー
民家
Andrea Martiradonna
製品スペックシート

エレメントブランド商品名
Interior LightingFlos
Interior LightingPANZERI
Sofaedra
Interior Doors & WindowsRimadesio
Moon, Manta, Velaria, Panel Sail, Moon FS, Graphis Plus
Bathroom SinkAntonio Lupi Design S.p.A.
RadiatorsTubes Radiatori

製品スペックシート
Interior Lighting
Interior Lighting
PANZERI さんの Golden Ring
Sofa
edra さんの Standard
Interior Doors & Windows
Rimadesio さんの Moon, Manta, Velaria, Panel Sail, Moon FS, Graphis Plus
Bathroom Sink
Radiators

Villa "Rita's Gardens"

Duilio Damilano 建築家 として

The villa is located on the edge of a small town surrounded by numerous vineyards for the production of Prosecco wine. The land owned covers an area around 25,000 square meters almost entirely suitable for building and is crossed by an irrigation canal with the south-east portion of the lot dedicated to vineyards.

Caption
Caption

During the construction of the house, the owner came up with the idea of abandoning the building plans to plant olive trees, separating in this way the house from the main road and the rest of the town; an olive grove of 400 trees was born which covers an area of about 2 hectares.

Caption
Caption

The desire of the client, an a hyperactive and constantly moving entrepreneur, was to create an oasis of relaxation for the weekend where children and grandchildren could gather to distract themselves from the daily routine.

Caption
Caption

The entrance to the villa is attested to the north with a pedestrian path separate from the entrance intended for cars, you cross a long porch with brickwork covered in natural split Credaro stone, while all the external flooring including the front of the garage is in typical local Piasentina stone slabs.

Caption
Caption

The living room, the central core of the house, is entirely glazed on the south and north sides, allowing a continuous view of the garden even through the built body. 
To the right of the living room, separated by the fireplace, the dining room and kitchen and some service areas with access to the garage. On the left, the sleeping area with two bedrooms separated by a shared bathroom for grandchildren, a master bedroom with access from a dressing room and a private bathroom connected to the fitness area.

Caption

Team:

Design team: arch. Duilio Damilano, arch. Enrico Massimino
Collaborators: geom. Lorenzo Romano, arch. Marco Borsotto
Structure project: eng. Antonino Colussi
Thermal system and insulation project: eng. Silvio Massimino 
 Electrical system project: eng. Alessandro Cozza
Garden project: arch. Camilla Barbero and Paolo Roagna

Caption

Materials used:

Structure in reinforced concrete and masonry, internal finishes in plasterboard, oak wood and Piacenza stone on the floor, natural split credaro stone on the external walls. Geothermal heat pump system with underfloor heating and ceiling cooling and air exchange, powered by photovoltaic panels on the roof.



Caption
Caption

でストーリーを読むEnglishItalianoDeutschPortuguêsEspañolFrançais

注目のプロジェクト
最新の製品
ニュース