S Residence

S Residence

Nico van der Meulen Architects 建築家 として

In the world of architecture, the boundaries of what a family home can be are constantly being pushed, and one exciting example of this is a modern angular home cladded in metal panels.

This remarkable property, situated in Sandhurst – enveloped by large ancient trees, sets a new standard in luxury boutique residential living by blending artistic abstract sculptural design with practical living space and modern amenities, making it a standout in any neighborhood.

Caption

Unlike traditional residential designs, this distinctive architectural apartment concept features a shared basement and ground level housing a protected porte cochere, entertainment spaces, a barbeque area, commercial kitchen and dining suitable for large scale catering, a large gymnasium, indoor swimming pool, a parking for 12 vehicles, as well as a private theatre accommodating 30 guests, complete with an entertainment area and bar.

The upper two floors consist of private apartments for the owners and their two children’s families: each floor features a spacious living room with an open-plan kitchen, dining room, study, and four suites.

Caption

The northern elevations on all three floors are entirely glazed, offering a unique and breathtaking tree-house experience while bringing in natural light, and providing a sense of warmth and grandeur within the home. The use of black aluminum panels on the exterior of the home not only provides an aesthetic appeal and a touch of sophistication, but the ventilated façade also serves a functional purpose, shading and protecting the home from harsh weather elements, making it provide a durable and low-maintenance option.

In conclusion, this modern angular home clad in steel panels is a stunning example of how architecture can push the boundaries of what a home can be. Its unique design and functional features make it not only aesthetically pleasing but also energy-efficient and sustainable, setting a new standard in luxurious residential living.

Caption