Concrete

concrete に関するプロジェクト、製品、独占記事の概要

プロジェクト • にRodrigo Biavati Arquitetos Associadosお店

Saborella Cafe

With Brazilian roots but Italian wisdom, Saborella has been a reference since 1995 in the capital, serving high-quality artisanal ice creams. In 2014, the company approached the office to design its second store, now within a major shopping center in Brasília. Haruo Mikami Haruo Mikami Haruo Mikami The project was initially inspired by the model of European street cafes, which line the streets, providing contemplation of daily life while enjoying a cup of coffee. Thus, Saborella Café adopts this premise through a linear layout along the shopping square. Haruo Mikami Haruo Mikami The design seeks an elegant and timeless line, standing out for its narrow and functional structure, composed of two rows o... もっと見る

プロジェクト • にSolo Arquitetosアパート

Arepa Apartment

Renovating an old apartment is not always easy, but it is an option that is attracting more and more interested parties. Attracted by more generously sized floor plans and privileged locations, renovation becomes an interesting option for many families.  Eduardo Macarios Eduardo Macarios Eduardo Macarios The apartment chosen by this young couple is located in one of the highest points in the Juvevê neighborhood in Curitiba/PR and has a total area of approximately 130m2 with three bedrooms, one of which is a suite.  Eduardo Macarios Eduardo Macarios Eduardo Macarios Eduardo Macarios As traditional in this type of renovation, the main challenge was to rethink its layout. The original plan of the... もっと見る

プロジェクト • にEstudio Galera Arquitectura民家

House Three

House Three is part of a larger complex which has gradually being built for the same family over time. It is the third of a total of six residences planned in 2016 through a master plan that encompasses not only housing but also amenities and green spaces at the center of the complex. Diego Medina Diego Medina Diego Medina Diego Medina Set in a block near the sea, the dwelling rests on the blurred boundary between Ostende–the most densely populated area of the city and mostly occupied by the working class- and Mar de Ostende, a tourist area which acts as a bellows between the sea and the city itself. A border or edge condition among these two areas is generated not only in terms of the perception of security and p... もっと見る

プロジェクト • にPranala Associates住宅

YT House

Located in the southern Bandung with a fairly dense residential area, YT House is a residence that emphasizes the owner's desire for privacy. The house, placed in the corner of the residential complex, uses trees to maintain the privacy of its owner so that what is visible from the outside is mainly the fence and trees. On the other hand, from the inside, the outdoor view will immediately focus on the greeneries, not directly facing the street in the front.  Caption Mario Wibowo Mario Wibowo Mario Wibowo Pranala Associates followed a firm grid to design the house, seamlessly transitioning from outdoor to indoor with a glass sliding door. Even though the house is located in an area with a relatively higher temperatu... もっと見る

プロジェクト • にIDIEQ住宅地の景観

Nilaya

In the quaint village of Amandeep Singh Virk and his wife Rajveer Kaur, nestled amidst the burgeoning urbanization of a major industrial city's satellite town, a vision emerged for a home that epitomized sustainability. The founder of idieq, architect Saubhagya, along with his team, envisioned creating an ideal living space. Their choice of site was deliberate: the very grounds where their ancestral house stood, steeped in memories and familial ties. Determined to preserve their roots, the couple embarked on a journey to reimagine their dwelling, blending modern comforts with ecological consciousness. Harsh Nigam Caption Caption Caption The original structure, a product of its time, bore the hallmark materials of contem... もっと見る

プロジェクト • にBLOCO Arquitetosアパート

Higienopolis Apartment

The renovation project for this apartment in the Cuiabá building, designed by architect Rubens de Camargo Monteiro, initially aimed to increase the social area and better connect the kitchen with the dining room. The original project, which was excessively compartmentalized, had a pantry between the kitchen and the living room, the service bathroom was very small, there was only one suite and there was a central vestibule to the apartment that divided the flow in the social area in half. Maíra Acayaba Maíra Acayaba Maíra Acayaba Maíra Acayaba Maíra Acayaba Maíra Acayaba Maíra Acayaba Once the analysis had been carried out, we removed one of the bedro... もっと見る

プロジェクト • にStephan Maria Lang民家

House LW27

In high class residential area, a large volume residence had to be constructed on a relatively small site. Next to a giant outdoor pool there was almost no space for a garden. So, the idea was to put the garden onto the roof and work close to the concept of a zero-seal house which means the sealed areas are given back to nature on the rooftop. Sebastian Kolm Sebastian Kolm Sebastian Kolm Sebastian Kolm Sebastian Kolm The borders of the side are hidden by a whole series of newly planted canopying trees, which provide natural Sun protection.  Sebastian Kolm Sebastian Kolm Sebastian Kolm Sebastian Kolm Sebastian Kolm On ground level an open floor plan flows freely from east to west... もっと見る

プロジェクト • にECCE GROUPホテル

VADI PARK DELUXE

Vadi Park Deluxe is a boutique hotel project under construction in the Aydınpınar region of Düzce province, which has the most important natural assets among Turkey's natural beauties. Aydınpınar is a region with natural spring water and waterfalls. The project offers a magnificent view in the center of all these beauties, intertwined with nature and with the natural stream around it. ECCE GROUP ECCE GROUP When the project was first entered, it was aimed not to disturb the sounds of water and the natural beauty created by the presence of waterfalls and streams in the region. For this reason, the project was not solved as a single building; it was structured separately according to its functions and placed in a way to adapt t... もっと見る

プロジェクト • にEdgar Fuentes Arquitectura研究所

Unidad Médica La Paz #50

The building, located on a corner lot with a unique view in the city of Colima, México, has been designed with a commercial focus that combines several independent areas to form a unified whole. The centerpiece of this design is an ophthalmic unit with unique characteristics, with the primary requirement of being inclusive and accessible to all. Techuz Guerrero Techuz Guerrero Techuz Guerrero Techuz Guerrero Techuz Guerrero In its exterior design, materials have been used to create lightweight elements with bold yet balanced shapes. These materials define and frame a series of visual elements that turn this construction into an icon in its environment. The main facade, of considerable length, is crowned by a... もっと見る

プロジェクト • にQBO3 Arquitectos民家

Black Pearl

Black Pearl House is a wonderful example of how modern architecture can harmoniously blend with the tropical environment. The design team focused on highlighting the purity of form through the use of rationalist features such as right angles and precise decompositions, creating visuals that integrate with the natural environment's highlights. The goal was to reinterpret the tropical lifestyle of the area, using streamlined and contemporary lines that blend the interior spaces with the landscape. Andrés García Lachner Andrés García Lachner Located in the town of Cerro de San Juan in Guanacaste, Costa Rica, the house is surrounded by lush vegetation and offers breathtaking views of the sea. The architect... もっと見る

プロジェクト • にDhanie & Sal倉庫

Mawi Garage

Mawi Garage is a renovation project of an existing pavilion that acts as a parking area for the owner's daily vehicles, and some of his collection consists of a fleet of off-road vehicles and arrays of motorcycles. An additional loft that will serve as a private office and living quarters for the client is also added during the process. Caption Caption Majority of the current structures are preserved and become the base where the design stems from. Ernest Theofilus Ernest Theofilus A homage to the object it shelters, a well-known utilitarian off-road automobile. It wears the essence of the vehicle's masculine design, thus steel is chosen as the main material to echo its rugged character  Ernest Theofilus E... もっと見る

プロジェクト • にarchoffice | architecture & construction office事務所

Haj-o-Ziarat Office Building of Kashan

The subject was the design of the facade and a part of the lobby space for the Hajj o Ziarat building located in Kashan City. In the middle of the construction process, this request was raised by the client, and this limited and challenged the design work. An effort was made to consider a pure cubic form for the building and also to emphasize the regularity of the building form by considering the well-organized cubic columns around the building, especially in the entrance part. In the entrance section, two rows of columns were designed to distinguish the entrance axis in that wall from other walls. Caption Caption Cylinders with different lengths and different distances were considered randomly at the height and above the entranc... もっと見る

プロジェクト • にFGMF民家

Brisa House

The Terrain, in the interior of São Paulo, had a steep slope towards the back, whose orientation is north. To the south, on the façade of access to the lot there is dense forest of preservation on the other side of the access road, a look that also seemed very interesting to us.  Fran Parente Fran Parente The program requested by the client is quite extensive, and in order to create an organization that would allow deep contact with the land, we chose to create a large plateau one level below the access, such as a “buried” ground floor. This large social plateau at level -1, guarantees privacy to the user in relation to the street and ensures that the rooms, at the level of access has a view of the... もっと見る

プロジェクト • にscapelabスケートパーク

SKATEPARK UNDER THE FABIANI BRIDGE

1. Previous state The site was a dead-end of space on the lower level of the Fabiani Bridge in Ljubljana. The bridge runs on two levels, with a four-lane motorway on the upper level, and a pedestrian bridge on the lower level. The structural characteristics of the bridge formed a pocket of unused, untraversed space under the bridge. Soon after the opening of the bridge, this space became a gathering spot for illegal drug use, homeless sleeping (despite a homeless shelter operating less than 100m away), and crime. Caption Miran Kambič The bridge was built in a gap formed by a partial demolition of the complex of the former sugar factory, called Cukrarna. This partial demolition of the factory complex was urbanistically necessary... もっと見る

ニュース建物の革新 • 10 Jan 2024

Concrete and MOOS complete sustainable and modular social housing project

Amsterdam-based Concrete, a multidisciplinary interior and architecture studio, has partnered with MOOS, an innovative housing concept that seeks to address the widespread shortage of homes across the Netherlands in a responsible, affordable, and scalable manner. MOOS — an acronym standing for “In the Middle Of Our Street” from “Our House” by English band Madness — builds sustainable, high-quality, community-focused homes using a prefabricated system that is fully demountable. Working together since MOOS’ launch in 2020, Concrete and MOOS have just completed MOOS Euterpe, the first sustainable and modular project to be fully realized by MOOS. MOOS by concrete A social housing project locat... もっと見る