Lighting design

lighting design に関するプロジェクト、製品、独占記事の概要

プロジェクト • にHOKASUアパート

Kitchen in Scandinavia Residential Complex

Striving to create the most comfortable kitchen, the primary task is the organization of lighting. After all, this is where the psychology of human visual perception of the environment begins.   HOKASU To illuminate the surface of the dining table we recommend using pendant linear lights. They look quite stylish, able to fit organically into the modern interior style. The stylish design of the Brick series housing will transform a modern interior and fill it with pleasant diffused light. Thanks to the opal polycarbonate diffuser, the eye-pleasing light flux will provide even and comfortable lighting. HOKASU The soft glow of light on the sides of the profile makes the design float in the air, which attracts the eye. For t... もっと見る
Accent light with HOKASU PL1 in restaurant
General view
HOKASU PL1 lamps  accentuate the light on the tables, which creates a cozy and friendly atmosphere

プロジェクト • にHOKASUレストラン

Restaurant project in Moscow

Properly set interior lighting in a restaurant is a powerful design tool that can play a significant role in creating a certain emotional mood and improve the perception of the restaurant in the minds of visitors. As a result of successfully implemented lighting solutions can achieve incredible results. The PD1 series allows you to model the space intelligently and use properly placed light accents to effectively zoning the room. This accent lighting also makes it easier to read the menu without distorting the color of the food. Caption   もっと見る

製品情報 • にFlosGustave Residential

Gustave Residential

Gustave is a portable, self-powered luminaire, specially designed for tabletop lighting applications and other related uses as supplementary lighting. Gustave’s compact size encloses a perfect mix of the most innovative optical and light technology and a disruptive engineering, developed in the service of a discretionary purpose of Flos for this project: to create the first portable luminaire on the market with circular design awareness, ecological and honestly conceived against obsolescence. Portable luminaire with autonomous battery, designed for residential applications. Powered by 'Button Type 18650 Li-Ion' batteries (2 units, included inside the product). USB-C charging cable (plug adapter not included). 0-100% sequential regulat... もっと見る

プロジェクト • にExpolightアパート

Saga City Space

A revealing, soft, muted light fills the facade from the inside. And its openwork part comes to the fore thanks to external sliding lighting. Expolight Previously, we launched a gentle display of the entire field, and now we have included an utterly internal backlight, which with special lamps, gives a balanced light in front of the hidden windows. Expolight For this, we developed special compact lamps and placed them in narrow gaps between the openwork perforated brick facade and the warm facade inside the window area. We made the windows appear, but they simulated bright light from inside the rooms and spread a halo around. And now, with that layer on, dimmed and balanced the outer fill layer, so they're in a relatively correc... もっと見る

プロジェクト • にExpolight商業景観

Emily Resort Outdoor Lighing

This sophisticated hotel complex is quickly gaining popularity. In this fantastic project, we worked on many areas: an event hall, a restaurant, a conference hall, a bar, and the territory, and we are already finishing up and talking about each of them. And each element turned out to be unique and a favorite for us.In lighting the territory, our task was to combine the complex with its surrounding nature - the forest and the lake. This is a place for family recreation and wellness, so we have shown comfort in everything in collaboration with our partners, world-class designers Volodymyr Nepiyvoda and the YOD Group team. Expolight Expolight To make nighttime walks through the territory atmospheric and cozy, we combined different l... もっと見る

プロジェクト • にILLUXアパート

Goldsmith 134

Apartment is divided into 2 levels with a double height in the public area. On the ground floor where the main access is located is the garden terrace, toilet, kitchen, living room and dining room. On the upper floor, the office, TV room, master bedroom with terrace, SPA and "walking closet", secondary bedroom, linens, laundry area and service bedroom. Caption Caption Art, Architecture, Design and LightingThe concept of the apartment is based on the importance of art, whereby the design of the architecture itself is minimalist in style. Emphasizing complex architectural details as well as the integration of the lighting project, ceiling panels and frame rails to hang art, exploded views of floors and walls, materiality in natural... もっと見る

プロジェクト • にCeilume教会

Blue Ridge Community Church Renovation

The stage design team of Blue Ridge Community Church in Forest, VA is always looking for new ideas, particularly materials that work well with light. A group of volunteers with a flair for construction, they create innovative stage backdrops every 6-12 months under the leadership of Andrew Hunt, Elder and Technical Arts Pastor. One of the most successful was a luminous wall made of a translucent thermoformed ceiling panels. When one of the team members discovered Ceilume’s Transluminous panels online, an idea began to form: What if we hung translucent ceiling panels vertically, to form a wall lit from behind?   They found black T-bar ceiling suspension grid at a local supplier, and hung lengths of it vertically. The lightweight... もっと見る

プロジェクト • にQPROアパート

APARTMENTS ON PLUYSCHIKHA

Residential complex "Life on Plyushchikha" is an elite residential complex in Khamovniki district. This is the first residential building in Russia who received a gold certificate from the LEED international environmental assessment system. The building is equipped with energy-efficient lighting and automatic heat regulation, as well as fine filtration systems for water and air, thanks to which residents receive spring water from the tap and breathe fresh air, free from dust and allergens. Another important element of the eco-project is the presence of a large green courtyard with fountains. Photo: Ivan Sorokin The neoclassical building with decor, white columns and balconies is located two kilometers from the Kremlin and reminds of t... もっと見る

プロジェクト • にGaleria Gabinete研究所

Dental Clinic "Alfredo Queirós"

Teeth to take out. A violet entrance looking for the white tooth. The remodel shoots for a new geometry where lighting finds its way. The detail does justice to the care to be taken in this space. Soft tones and hand-picked furniture are feelings you get while waiting for your turn.   PROJECT INFO Year | 2015 Project manager | Helder de Carvalho Architecture | Helder de Carvalho, Vasco Melo and Margarida Leal 3D | Cláudio Ferreira Lighting design | Sérgio Azevedo and Manuel Fernandes Construction | FGS Lda. Photography | José Campos もっと見る

プロジェクト • にLODESホテル

Lagas Aegean Village Hotel

Lagas Aegean Village is a hotel resort located on the golden sandy shores of the south coast of Kos Island, Greece. Built on a slope, every spot offers beautiful views of the Aegean Sea. It's Its layout and use of space is characteristic of the distinctive Aegean architecture. Completely renovated in 2011, Lagas Aegean Village Hotel resort in Kos, Greece, chose Lodes lighting fixtures for the decoration of the main lounge. Lodes' suspensions Kelly Sphere and Kelly Cluster blend in naturally with the local design, decorating and illuminating, together with Rain, the main building’s lounges. もっと見る

プロジェクト • にArticolo Lightingホテル

Quay West Hotel Lobby

Articolo's Double Ball Pendant and Double Ball Wall Sconce feature in the Quay West Hotel & Residential Tower refurbishment in Southbank. Nestled in the heart of Melbourne's arts precinct, the Quay West building refurbishment designed by CoLAB Studio draws cues from the iconic interiors of the neighbouring  Arts Centre and Hamer Hall. The interior juxtaposes purity of form and honesty of artisan craftsmanship to create a poignant design contribution to this special pocket of Melbourne's art and design soul. The Fizi collection is mesmerising with the explosion of bubbles suspended in champagne’sque effervescence. Breathtaking shadow play when Fizi is lit. Wall and ceiling jewellery for the home.  ​Photography... もっと見る

プロジェクト • にArticolo Lighting民家

Flinders Residence

Lavishly endowed with glowing Australian timber and limestone, this home has a robust but luxe materials palette "from the earth", says Abe McCarthy of Abe McCarthy Architects. Abe collaborated with interior designer Alice Villella of AV-ID, custom builders Gstruct Group and landscaper Barber Design to establish this warm, inviting family home embedded in open pastures on the Mornington Peninsula.WHAT WAS THE CLIENT’S BRIEF?Abe McCarthy: We had worked with our client, a couple with a growing family, on two prior residential renovations. The essence of the idea of a dream home for them, a new build on the Flinders site, was conceived some years ago. Work began on an initial concept in 2013 to a brief centred on the creation of a family... もっと見る

プロジェクト • にArticolo Lighting民家

Annandale House

'Baldwin & Bagnall explore light and scale in the contemporary refresh of a renovated terrace in Sydney’s inner-western suburb of Annandale. Heath Baldwin & Hayden Bagnall are the names behind Baldwin & Bagnall, a Sydney-based multi-disciplinary design practice specialising in bespoke interiors. They were the ideal candidates for taking on the Annandale House; last renovated in the 1980s, lacking in access to natural light and an adequate floorplan. Approached by the client with a clear vision for a modern and comfortable interior, Baldwin & Bagnall needed to demolish the majority of the home and start from scratch. A tedious reshuffle to the home’s layout gave Baldwin & Bagnall the opportunity... もっと見る

プロジェクト • にmckimm民家

The Sussex House

A bold contemporary form and celebration of materiality, showcasing bricks, bluestone and porcelain - embodying the mass of a boulder, delicately floating within the shallows of a deep blue body of pool water, the weighted walls are softened by warm timbers and curves, all perceived through a biophilic line-of-sight. Timothy Kaye - For a family of 6, and large extended family, zones and spaces were designed around interactive family life, large gatherings and entertaining.   - Bold contemporary form and materiality, bricks and bluestone softened by curves. - Seamless flow and Biophilic line of sight connecting Indoor to outdoor garden spaces. - Water movement with surrounding shallows and pool, integrating fluid connection of... もっと見る