Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Children’s centre in the Netherlands integrates old and new with thoughtful materials, detailing and spatial design

Children’s centre in the Netherlands integrates old and new with thoughtful materials, detailing and spatial design

16 Feb 2021 News

In Leeuwarden, the Netherlands, a primary school and children’s daycare centre are integrated under one roof in a way that preserves existing architectural qualities while expanding and providing spaces in line with the provider’s progressive teaching and learning principles.  

Jordi Huisman

Designed by Studio Nauta to accommodate over 200 children throughout the day, the existing school is reorganized around learning cluster with an emphasis on providing engaging spaces for play, cooperation and concentration. Elements such as stairs, which merge in placed into bleachers, are used strategically throughout to give a variety of heights, create and interest and provide platforms and spaces for use. And thanks to a central atrium, natural daylight falls into the building.

Jordi Huisman

Concrete bands mark the edges of the building volumes and hand-formed masonry is used throughout the project. The brickwork and accented by beautiful iroko wood doors and window frames.

Jordi Huisman

By integrating old and new with thoughtful materials, detailing and spatial design, the renewal of this building places children at the very heart of the community.  

Jordi Huisman
Related Content
Recommended Articles
Enjoyed reading this article? Share or Add it to your Collections