Hillside home makes the most of a typically narrow San Francisco site

Hillside home makes the most of a typically narrow San Francisco site

12 May 2020 News

On a typically narrow and sloping San Francisco site, this hillside house takes advantage of an abundance of natural light and views over the city and the Bay. With zero lot lines to either side, the house runs the entire site frontage with two perimeter walls extending out beyond the structure to contain living spaces within.

Bruce Damonte

With a floating, volumetric quality, the living room floor plane is wrapped in glass and appears to hover above the ground floor entry level. Inside, the open plan living room, kitchen and dining room spill out on the west-facing rear deck, which is connected to that garden level via a staircase.  

Bruce Damonte

Throughout the house, full height windows and sliding doors allow for outward views and indoor to outdoor connections. To enhance the interior daylighting, a large lightwell at the heart of the house illuminates the main staircase, ensuring all floors have ample daylighting within the floorplate. 

Bruce Damonte

Bedrooms are located on the upper levels, with terraces opening to the exterior and the city views. Particularly spectacular is the penthouse, which opens up onto an expansive viewing deck.  

Caption
Related Content
Recommended Articles
Enjoyed reading this article? Share or Add it to your Collections