Phoebe Says Wow Architects take a novel approach to coffee in the city with their renovation of Fifteen Steps Workshop Coffee

Phoebe Says Wow Architects take a novel approach to coffee in the city with their renovation of Fifteen Steps Workshop Coffee

25 Jan 2022 News

In a bustling commercial district of Taipei, Phoebe Says Wow Architects undertook this renovation of Fifteen Steps Workshop Coffee to boost the image and concept of the coffee brand, particularly when it comes to the atmosphere of enjoying coffee in the city. 

Hey!Cheese

The site is an 80 square metre former office space located on the corner ground floor of a mixed-use building and located on a well-tread, busy street that leads to the CBD area of Taipei. The architects note that while many coffee shops place their interior at the fore with open plan concepts, the client here wanted his shop to function as a quick serving bar with an on-site roastery. An invite-only space is located behind the scenes. 

Hey!Cheese

In line with this, the space is divided to create a semi-open, carved-in area that serves as a standing bar for a quick sip of coffee on the way to the office. The front steps and landing area adjacent to the sidewalks meanwhile welcomes a casual sit-and-drink environment. The layout also takes advantage of its corner location by creating a takeaway window alongside the pedestrian-friendly side lane. 

Hey!Cheese

By contrast, the bar working area, the roastery, and the multi-purpose room are invite-only areas that are private yet at the same time not completely blocked. This semi-private nature was achieved by the architect with the use of materials. In particular, polycarbonate panels that serve as spatial dividers offer the desired opaqueness within precisely fabricated painted steel frames. Cupping seminars or lecture programs will be held from time to time with the activity vibes “revealed” to street passer-by via silhouettes and sound which is teasingly contagious.

Hey!Cheese

Given budget and regulation constraints, most areas of the exterior finish were left untouched as a poetic contrast to the modern interventions. 

Hey!Cheese
Related Content
Latest News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More

Featured Products
Featured Projects