Playful atmosphere of Fuego Camina Conmigo Barcelona emphasizes art and creativity

Playful atmosphere of Fuego Camina Conmigo Barcelona emphasizes art and creativity

16 Jan 2022 News

On the third floor of a building located in the industrial neighbourhood of Gracia, Barcelona, the new headquarter office for creative advertising agency Fuego Camina Conmigo Barcelona offers a dynamic and multipurpose space where architecture and geometric forms take centre stage in a playful atmosphere that emphasizes art and creativity. The space also serves as a new showroom for the furniture brand SANCAL. 

Salva Lopez

The renovation project, which was undertaken by Isern Serra Studio, includes meeting rooms with support spaces including the kitchen, bathroom and storage, an agora zone for informal meetings and calls, and finally, a permanent work zone for 44 people. 

Salva Lopez

The interior space is divided according to zones with more private areas located to the back of the office, the agora meeting zone in the centre, and functional service space towards the entrance. 

Moving away from the glass enclosures and cloistered conditions of many conventional office spaces, here the closed areas take shape as moments of ‘micro architecture’ that interact with one another. Circular openings are carved out to form doors and windows, allowing light to circulate throughout the space. 

Salva Lopez

Conceived as a multipurpose space, the kitchen can accommodate up to thirty people at the same time. The entrance to the kitchen is marked by a large circular opening with glass sliding doors. The colour palette is largely white, like the rest of the space, including white tiled countertops and a white finish to the cupboards. The cupboards also include curving handles that mirror the architectural curves of the main space. 

Salva Lopez

In total there are five different meetings rooms, one large room to host twelve people, and four that are more private. Openings and windows into each room optimize the amount of light that enters. Different ceiling levels emphasize not only the height of the space but also reveal unique metallic beams. The furniture of each room was carefully selected from SANCAL. 

Salva Lopez

The Agora is the most dynamic space of the project. Two large, metallic, mobile steps anchor the space, with small islands generated with the use of coloured carpets, sofas, tables and other furniture pieces from SANCAL. Designed to host improvised meetings, each island is treated with a distinct colour palette and with fabrics specially selected for each zone. 

Salva Lopez

The final, and most private space features four large custom-made tables by ‘fusteriavidal’. Each table can host up to eleven people. Reinforcing the sculptural concept of the space, the tables feature circular details and are supported by glass blocks. 

Related Content
Latest News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More

Featured Products
Featured Projects