Alexandria House

Alexandria House

Architect
PIVOT
Plaats
Alexandria, Sydney , Australia | View Map
Bouwjaar
2014
Categorie
Particuliere woningen
Justin Alexander
PIVOT als Architecten

The development replaces the existing rear wing of the house with a new structure which simulates the form and mass of the previous construction. Whilst the pre-existing form and mass are retained and taken as cues for the new structure, the materiality is reinterpreted as a skin which wraps and contains the new space. The skin rejects the use of a ‘corner’ which defines the demarcation between wall and ceiling, here, both become the one treatment, the one surface, the one space. The familiar material of corrugated iron is chosen as the appropriate treatment for the skin, responding to the industrial context the house shares and as a reference to the previous structure on the site.

Deel of voeg Alexandria House toe aan uw collecties
Project Credits
Samdal Oreum
volgend project

Samdal Oreum

Particuliere woningen
Seongsan-eup, Seogwipo-si, Jeju-do, Republic of Korea - Gerealiseerd over 2019
Bekijk project