Alexandria House 3

Alexandria House 3

Architect
PIVOT
Plaats
Alexandria NSW, Australia | View Map
Bouwjaar
2018
Categorie
Particuliere woningen
Justin Alexander

Alexandria House 3

PIVOT als Architecten

The project is the reconfiguration of a dilapidated single story terrace to meet the requirements of contemporary living.

 

The front façade is restored and existing internal brick detailing retained, expressed and painted white throughout. The design proposes an extra level to accommodate three bedrooms with bathroom, ensuites and complete re-configuration of the ground floor. The rear façade is distinguished by a black aluminium louver used to limit heat gain on to the western window and to control sight lines into neighbouring yards.

 

The material palette is clean and minimal, with predominantly white brick and cabinetry, black trim, natural timber and stone tile. The scheme is characterized by an internal courtyard located seamlessly from sightlines of both the front and rear streetscape. The courtyard and its location also enhance natural light and ventilation whilst simultaneously optimizing the program of rooms and spaces into their ideal locations. The courtyard ensures all three bedrooms on Level 1 have optimal access to natural light and ventilation and likewise the kitchen and adjoining study on ground floor.

 

Material Used:

1. Hurfords-Spotted gum floors / walls
2. Corian-Benchtop and Basins
3. AWS-Windows and doors
4. Marges- Floor tiles

Deel of voeg Alexandria House 3 toe aan uw collecties
Project Credits
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf
Benchtop and BasinsCORIAN® Design
Spotted gum floors / wallsHurford Flooring
Floor tilesMargres
Product specificatie overzicht
Benchtop and Basins
Spotted gum floors / walls
Floor tiles
by Margres
Tytocare Offices
volgend project

Tytocare Offices

Kantoren
Netanya, Israel - Gerealiseerd over 2019
Bekijk project