Anglia Ruskin University – 4th Floor

Anglia Ruskin University – 4th Floor

Architect
Oktra
Plaats
London, UK | View Map
Bouwjaar
2020
Categorie
Universiteiten
Oliver Pohlmann

Anglia Ruskin University – 4th Floor

Oktra als Architecten

Following on from their previous work with Anglia Ruskin University on the third floor of the Import building at Republic London, we were also appointed to fit out the fourth floor.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

ARU wanted the fourth floor to have a wayfinding focus, so we developed an approach that facilitates intuitive wayfinding with clear circulation routes, from its vibrant reception through to each element of the space.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

By challenging the brief, we were able to add more seminar rooms and higher quality ancillary spaces than ARU initially proposed, while respecting their budget.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

The new floor provides the facilities to support 1,000 students, more than doubling ARU’s previous capacity in the building. To support this growth in traffic, we heightened fresh air provision by designing and building six additional plant rooms around the floor’s perimeter, as well as adding WCs.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

We also cut through the floor slab to install a linking staircase between the two workspaces to provide direct access between the floors, with the university’s signature yellow brand colour creating a distinct visual connection.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

Working with ARU’s in-house branding team, we developed a bright and bold design that showcases the university’s revitalised aesthetic. The fish tank embedded in a green wall in reception is the focal point when entering, and neon signage and modern furniture throughout continue to deliver a unique workplace experience.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann

The finished space includes 17 seminar rooms, ancillary spaces, a library, study area, breakout space and increased resources for teachers. The result is a truly agile workspace where numerous work settings support a variety of work styles, providing students and staff alike with the environment they need to succeed.

photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann
photo_credit Oliver Pohlmann
Oliver Pohlmann
Project Credits
Architecten
Product specificatie overzicht

Blenheim Grove
volgend project

Blenheim Grove

Huisvesting
Blenheim Grove, London SE15 4QS, UK - Gerealiseerd over 2021
Bekijk project