Àtic Blanc

Àtic Blanc

Architect
Fran Silvestre Architects
Plaats
Valencia, Spain | View Map
Bouwjaar
2020
Categorie
Particuliere woningen
Diego Opazo
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
LampFlos
Toilet Roca
Electrical fittingJung HQ
Table lampDavide Groppi srl
ChairCAPDELL
FabrikantenGANDIABLASCO

Product specificatie overzicht
Toilet
Electrical fitting
Table lamp
Fabrikanten

Àtic Blanc

Fran Silvestre Architects als Architecten

Located in the center of Valencia, the project seeks to reinterpret the approach of this type of housing, recovering the potential of disused roofs. We like to think that each building takes away an open space from the city and gives it back on the roof.

 

The central access of the house allows the program to be organized in an orderly manner, on the one hand the day area, where a continuous space is articulated for the kitchen, dining room and living room. This space opens onto different terraces on both sides, favoring natural cross ventilation. The night area is located on the other side of the access. The axiality of the proposal appears in all of the rooms, and is enhanced by the arrangement of different elements, such as the linear lights on the ceiling, or the fixed furniture.

 

The terrace is understood as a kind of atrium open to the sky, seeking the feeling of being in an isolated building from which to contemplate the city of Valencia. Wouldn't it be great to be able to live with the spatial quality and scale of a small village in the center of cities?

Rooftops are like another city that exists above the one we know. Alvaro Siza

 

Material Used :
1. Climate control Air conditioning: (Mitsubishi) Buitec
2. Electrical fitting: Jung 990 series built-in mechanisms
3. Lighting: Pitted in false ceiling. Led linear luminaire, Glint Enrique Ferrer model
4. Lamp: Tab FLOS 
5. Lamp: Kelvin Led FLOS

 

Paving: Interior FAUS Neutra White Finish Ibiza Arenado marble, Porcelanosa

 

Facing 
1. Interiors | Gypsum board with matte enamel finish to water White lacquered MDF paneling
2. Bathrooms and kitchen | White solid surface coating
3. False ceilings | Smooth plasterboard plates
4. Paintings | Walls and ceilings | RAL 9003 matt water-based enamel

 

MOBILIARIO                                            
1. Interior: Collection A chairs designed by Fran Silvestre for Capdell
2. Exterior: Chairs and table BLAU Collection designed by Fran Silvestre Gandia Blasco

 

METALWORK & LOCKSMITHING        
1. Carp. Interior: Interior doors and white lacquered MDF cabinets (Papema)
2. Carp. Exterior: Carpentry Open Space Dekovent
3. Glass: Double tempered glass

 

Sanitaryware  
1. Toilet | Inspira Round Series (Roca)
2. Racks and push button | (Geberit)

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Deel of voeg Àtic Blanc toe aan uw collecties
Oregon State University Gladys Valley Marine
volgend project

Oregon State University Gladys Valley Marine

Universiteiten
Newport, Oregon, USA - Gerealiseerd over 2020
Bekijk project