Barloworld

Barloworld

Architect
Giant Leap
Plaats
South Africa | View Map
Bouwjaar
2019
Categorie
Kantoren
Adam Letch
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
Interior furnitureAngelShack
FlooringBelgotex
Interior furnitureChair Club
Interior furnitureComfort Creations
RoofingOWA ceiling
LightingQlite

Product specificatie overzicht
Interior furniture
Flooring
Interior furniture
Interior furniture
Roofing
Lighting
by Qlite

Barloworld

Giant Leap als Architecten

Giant Leap worked closely with the executives of the Barloworld Corporate Office to design and build their prestigious new 2 955m² corporate office space.

Barloworld’s brief to Giant Leap was to integrate its new ethos in all elements of design, which is to include being agile, bold, and ambitious and living in a winning environment yet still upholding Barloworld’s core values. Barloworld’s extensive contemporary African art collection was also a key focus and the design brief further required due consideration for inclusion of this element in the design.

Giant Leap embraced Barloworld’s concept for Project Ekhaya, which means ‘at home’. They wanted staff to feel at home at the office, to feel comfortable and relaxed. Barloworld moved away from Barloworld Park which portrayed a traditional way of working with a closed office, to a totally opposite direction, promoting an agile working environment between departments. The brief was to create clean lines, a contemporary look and feel to re-energize the staff.

As you enter the reception you are welcomed by the double volume, white marble and timber slats behind the reception complementing elements from the architecture structure of the building. The use of timber allowed us to create a sense of an African tree.

The use of glass was also an important element, showing transparency as the company is moving into a new direction. Corporate colours were also important and have been used by adding a pop of colour onto the furniture and through the positioning of art works which have been commissioned, all complimenting the design. Use of texture has been included in carpets and floor tiles.

The beauty of the architecture has been complimented by the use of neutral tones to meet the ultimate feel of tranquillity. We followed the requirements of comfort with regards to open plan, thus making sure that lighting, air quality, temperature, acoustic quality and ergonomics are well catered for.

 

Material Used:
Flooring: Carpets by Belgotex installed by Professional Carpet Installations
Doors: Yebo Construction
Windows: Yebo Construction
Roofing: Ceilings by OWA Ceilings and Saint Gobain
Interior lighting: Lighting by Qlite
Interior furniture: Chairs by ChairClub
Furniture and shop fitting by AngelShack
Desk systems and storage by AngelShack
Soft seating by Comfort Creations & MV Interiors
Side tables by Wire World
Reception counter by Timber Innovations
Add more if available Wall paper by Wall Design Contracts
Building and construction by Yebo Construction

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Deel of voeg Barloworld toe aan uw collecties
Project Credits
Architecten
Fotografen
Mid-Century House
volgend project

Mid-Century House

Particuliere woningen
Sydney, NSW, Australia - Gerealiseerd over 2020
Bekijk project