Brick House

Brick House

Architect
Bastian Architecture
Plaats
Sydney NSW, Australia | View Map
Bouwjaar
2014
Categorie
Particuliere woningen
Justin Aaron

Brick House

Bastian Architecture als Architecten

This revitalization of an inner city worker's cottage aimed to open the space up + provide natural light and a direct connection to the outdoor area.

The renovations + additions took cue from this wall utilizing a variety of bricks throughout the extension. Recycled bricks sourced extended the remnant wall, adding texture and colour in an otherwise monochrome extension. New bricks weave through the project, beginning inside as the kitchen bench, wrapping along the length of the room as a ledge for artwork + modern essentials, snaking outside and bulging to form a BBQ bench before finally dipping down to create a long bench seat.

The hit + miss brick of the courtyard wall visually borrows space from the shared laneway beyond, while the brick on edge paving laid in a stack bond pattern, steps its way into the landscape blurring the edges between garden + courtyard.

The materiality of the bricks is contrasted by a folded white living/kitchen/dining space. The roof folds up to North providing light + ventilation while creating a sense of weightlessness which counteracts the solid brick base.

Deel of voeg Brick House toe aan uw collecties
Project Credits
Tatuí Apartment
volgend project

Tatuí Apartment

Appartementen
São Paulo, Brazil - Gerealiseerd over 2017
Bekijk project