Product specificatie overzicht

ElementBedrijf
TapsHansgrohe SE
Bianco Lasso - White shimmerCaesarstone
Flamed Rustenberg Afrigran
FabrikantenBLANCO
FabrikantenClasswood
Sanware and tiles supplyItaltile

Product specificatie overzicht
Taps
Bianco Lasso - White shimmer
Flamed Rustenberg
Fabrikanten
by BLANCO
Fabrikanten
Sanware and tiles supply

Courtyard house on a coastal hill

Kevin Lloyd Architects als Architecten

The site has magnificient panaramic views of the canefields, lagoon and sea with views towards Durban. These are south west, south and east which meant these facades would be exposed to the  prevaling bad weather winds. North lies to the back of the sloping site. Our Client is of Greek heritage and we desired to use this clue to create the protective courtyards with the buildings wrapping around the open spaces common in the Mediterrean. THe concept was to make the building as transparent as possible so from within the protected courtyard and house you could view the stunning seaviews.

 

Challenged by the Estate guidelines of roof over hangs we developed a continouous baywindow strip on the first floor to act as the eaves element and the clad these with aluminium adjustable shutters to provide protection, privacy and controlled viewing.

 

The house has internal double volumne space to allow the sense of transparency to the courtyard to flow up into the second staory.

 

Our Client loves the house and it provides for memorable holidays for his family and many friends both local and international

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Project Credits
Consultants
Onderaannemer
Glass staircase design and fit
Associative And Extra-Curricular Space
volgend project

Associative And Extra-Curricular Space

Gemeenschapscentra
Le Minihic-sur-Rance, France - Gerealiseerd over 2016
Bekijk project