Dinamo Apartment

Dinamo Apartment

Architect
PROJECT905
Plaats
Leningradsky Ave, 29, Moskva, Russia, 125284 | View Map
Bouwjaar
2020
Categorie
Appartementen
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
chairsWalter Knoll
lampsArtemide
Demetra, Teti
Mixer taps by Arne JacobsenVOLA
ChairAndreu World
Laundry and kitchen appliancesASKO
SofaBoConcept

Product specificatie overzicht
chairs
lamps
Demetra, Teti by Artemide
Mixer taps by Arne Jacobsen
by VOLA
Chair
Laundry and kitchen appliances
by ASKO
Sofa
by BoConcept

DINAMO APARTMENT

PROJECT905 als Architecten

The design of this minimalist style apartment in Moscow with floor space of 60 sq. m was made by founders  of  Architectural bureau PROJECT905 ( Aleksey Dunayev and Marianna Zapolskaya ) for themselves and their daughter. The apartment is located next to the Dynamo Metro station.

Caption

The common area with kitchen and living room divides two bedrooms – the children’s room and the parents’ room – as a buffer, and they also designed sliding partitions to the full height of the room from both sides of the parents’ bedroom. When they are open, the bedroom becomes a part of the common space, and when they are closed, the bedroom becomes fully isolated with its own bathroom and workplace. Along the entire separation wall, between the sliding partition from the living room’s side, ‘floats’ a wooden bench, the metal frame of which is hidden in the wall. The bench is made of the same materials as the floor. From the end closer to the kitchen, a dining table is placed, forming the dining area. This part of the wall sets the circular movement in the apartment.

Caption
Caption

Bathrooms and kitchen are located at the back of the apartment along the blind wall.

All storage systems are built-in. White color and total absence of any fixtures on facades level out ample storage compartments. For the main bedroom, architects designed just one free-standing furniture item which combines several functions: a bed, a workplace, a book cabinet, and space for storage of large things with a lifting mechanism.

Caption

The same principle was applied for the design of the furniture in the children’s bedroom, where the bed merges into a cabinet for storing clothes.

Because the floor area of the apartment isn’t large, multifunctionality was made the priority.

Caption

The interior of the apartment is minimalist, and even austere. The same floor tiles are in the kitchen area and in bathrooms, mixer taps are also the same; walls are white, and furniture is made of wood of the same color tone.

Caption
Caption
Caption

 

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Project Credits
Architecten
Producten die in dit project zijn toegepast
Ancion - GBLF
volgend project

Ancion - GBLF

Kantoren
Rue des Ecoliers 3, 4020 Liège, Belgium - Gerealiseerd over 2020
Bekijk project