House on a Hillside

House on a Hillside

Architect
Juan Domingo Santos
Plaats
Otura, Granada, Spain | View Map
Bouwjaar
2006
Categorie
Particuliere woningen
Fernando Alda

House on a hillside

Juan Domingo Santos als Architecten

Located on a strongly steep slope, the site has magnificent views of Sierra Nevada. Two pavilions on different levels, interconnected by an underground passage, make the day zones independet from the more private rooms dug into the ground.

 

The entrace to the house is from the roof, a garden/lookout situated above the living room, which allows domestic activities to be taken outdoors. Above the bedrooms, a water tank containing a six metre long patio prolongues the reflected view of Sierra Nevada into the house. The patio inside the tank provides lightining and ventilation to the rooms beneath the water and also acts as a thermal regulator for each season. In summer, the water spills over the walls to provide cool relief from the intense heat, while in winter, it is a natural isolator. The concrete walls in the patio will gradually change over time their colour and texture as moss and lichen start to grow on them.

 

It was decided to despense with any sort of interior rendering. The concrete structure is left bare, only clad with white plasterboard and the light entrance points to higlight certain positions, providing a special atmosphere to the way the rooms are lit.

 

Life in this house is a ritual for the inhabitant that ranges from mountain views to being submerged beneath the earth and water. This is a proposal for life that makes reference to a quiet occupation in a natural enviroment.

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Product specificatie overzicht

Mill Hill House
volgend project

Mill Hill House

Particuliere woningen
Mill Hill, London, UK - Gerealiseerd over 2019
Bekijk project