House P-651

House P-651

Architect
SUAV Images
Plaats
Madrid, Spain | View Map
Bouwjaar
2021
Categorie
Particuliere woningen
Milena Villalba
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
Mechanisms Jung HQ
CarpentryCortizo
Floor Dots HISBALIT
Bathroom CeramicsKerlanic
WorktopKrion

Product specificatie overzicht
Mechanisms
by Jung HQ
Carpentry
by Cortizo
Floor Dots
Bathroom Ceramics
Worktop
by Krion

House P-651

SUAV Images als Architecten

Diagrammatic movements of life. Life as performance.
The project arises from the search for a flexible spatiality that could generate scenarios of changing acts in relation to the hobbies of its new owner: painting workshop, study, cinema or tastings for fifteen people.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

The fundamental piece of the house are two intertwined cubes - containers for the wet areas - which in turn solve all the installations of the house. The importance of colour is very present as it is a home - exhibition space. Inspired by the atmosphere in Wim Wenders' Paris, Texas movie; the image acts as a mediator of an imminent but at the same time unattainable truth.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

The new program aims to link the social areas of the kitchen to the living space, making cooking  functions more flexible and making it public; always seeking to break the roles that assign activities and predefined spaces.  The bathrooms are fragmented as in French or Japanese homes, detaching the toilet as a private space; now bathed in colour. The bathroom, in turn, becomes a laundry, housing the cycle of shower - bathtub - dirty clothes and clean clothes, making everyone part of the process.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

Nectar Juice + Acqua Blue + Indian Yellow are the main colours used to develop processes and harbour actions. The rest of the house is a neutral container equipped and compact. The Meli Pine floor is the only trace of the original house, whose outline reveals the original layout of the house.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

The commissioning starts from that architectural thinking of the Smithsons, of giving an answer to the necesity to control, from the beginning in an orderly manner, all the objects and belongings that daily existence entails, together with the idea of achieving a clear habitable space.
Both the mobile desk table and the triple corrugated glass and wrought iron door that make the room independent, or the floating paintings in the exhibition lanes, generate changing spaces that zone the main space.

Caption

Team:

Architects: SUAV Digital Studio & Architecture 

Photographer: Milena Villalba

Caption

Materials Used:

Suppliers: Floor dots - Hisbalit, mechanisms -Jung, worktop - Krion, bathroom

ceramics-Kerlanic. Cortizo -Carpentry

Caption
Caption

Read story in EnglishEspañolFrançaisDeutschItaliano and Português

Project Credits
Featured Projects
Latest Products
News