Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
FabrikantenTOTO
FabrikantenBLANCO
InteriorCasa Interior
ConstructionGudhome
FabrikantenMowilex
FabrikantenTostem

Product specificatie overzicht
Fabrikanten
by TOTO
Fabrikanten
by BLANCO
Interior
Construction
by Gudhome
Fabrikanten
by Mowilex
Fabrikanten
by Tostem

IF-House

RUANGRONA als Architecten

Located on a highland area in Bandung city, RUANGRONA designed this project in a semi-villa concept, with expectations that users of this building get a pleasant experience every day, as if they are on vacation. RUANGRONA presented a simple design, combining modern and tropical contemporary architectural designs that will feasibly be an oasis and a comfortable place to go home after all-day activities.

photo_credit KIE
KIE
photo_credit KIE
KIE

Seamless indoor and outdoor concept is designed to create a healthy living environment, maximize air circulation, and minimize the use of artificial lighting and air conditioner, which also provide comfort.

photo_credit KIE
KIE
photo_credit KIE
KIE

RUANGRONA utilizes the given site contours to create a different spatial experience. Turns out these contours differences create a unique spatial experience in the pool area and pool deck.

photo_credit KIE
KIE
photo_credit KIE
KIE

This house is located in a residential area but the traffic is quite heavy, so that the façade of the building is designed in a massive inward orientation box to increase the privacy of residents of the house, but still attractive enough to be seen.

photo_credit KIE
KIE

RUANGRONA uses a lot of wood materials to create a homey and comfortable villa vibes. Considering the house is located in pretty cold highlands, the wood materials also gives a warm impression for the user. Exposed concrete, white walls, and earth tone materials also dominate both the interior and exterior of the house.

photo_credit KIE
KIE

The zoning of this building is divided into 3 parts, public, semi-private, and private areas. There is a yoga studio that can be utilized for various needs in the front area of the house, and the owner wants to separate between private and public areas. Therefore we put the public area at the front, with a layout that is closed enough to separate it from the living room area and access to the second floor which is more private.

photo_credit KIE
KIE
photo_credit KIE
KIE

A young family with busy life in a big city, requires a residence that not only reflects their personality, but also a place to rest comfortably and quietly, the place to enjoy their time with their loved ones. Therefore, all the gathering areas in this house can be connected to one another, with indoor and outdoor areas that are also integrated, so the warmth of a family can be perceived in the house with an experience like being on a vacation every day

photo_credit KIE
KIE

Team:
Lead Architects: Josephine Fitria & Monica Tiaradewi
Design Team : Amalia Dian Utami, Grace Mananda H, Ghusni Fauzan
Working Drawings: Ghusni Fauzan
Construction : Gudhome (Andreas Martin)
Metalworks : Rigid Steel (Edward Jahja Saputra)
Interior Manufacturer : Casa Interior (Sugi Nilam)
Photographer: KIE

Caption

Read story in EnglishEspañolPortuguêsDeutschItaliano and Français

Featured Projects
Latest Products
News