Industrial Office Building in Attica, Greece
Panagiotis Voumvakis
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
WindowsAlumil S.A
OUTDOOR LIGHTINGBright Light
PaintCAPAROL
TilesIAKOVOS PAPAGEORGIOU SA
INSULATION Knauf
COOLING SYSTEMLG Chem

Product specificatie overzicht
Windows
OUTDOOR LIGHTING
Paint
by CAPAROL
INSULATION
by Knauf
COOLING SYSTEM
by LG Chem

Industrial Office Building in Attica, Greece

Tsolakis Architects als Architecten

The project refers to an architectural addition to a living industrial building in the province of Attica. The intermediate space answers to the functional continuation between the existing and the newly built. The design proposal consists both of multiple office spaces and a linear industrial area for production, situated on the ground floor.

photo_credit Panagiotis Voumvakis
Panagiotis Voumvakis

The internal need of combining two heterogeneous uses in a single building originates a new structure with a dual character. This is the result of the transformation of the existing industrial building and the typology of the industrial roof. 

photo_credit Panagiotis Voumvakis
Panagiotis Voumvakis

At the same time, the direct ‘dialogue’ between the landscape and the office spaces is one of the main design objectives.The ‘natural’ environment is being reinterpreted as a void which merges with the structural elements. It also forms covered and open-air spaces providing the proper conditions for the working areas.

photo_credit Angelos Palaskos
Angelos Palaskos

The compact structure tears into two pieces allowing the natural light to enter the architectural composition. The voids embrace the outdoor areas while having a direct view to Eleusine’s district.  The volumes 'turn' towards the vista, forming a patio that illuminates the offices.

photo_credit Panagiotis Voumvakis
Panagiotis Voumvakis

The atrium, which is located both on the first and the second floor, constitutes the culmination of a sequence of spaces beginning from the entrance and finally reaching the top of the building. 

photo_credit Panagiotis Voumvakis
Panagiotis Voumvakis

In this way the interior has a continuing and uninterrupted flow. The two-story voids unify all building’s levels and creates a coherent architectural entity. While strolling through the outdoor amphitheater on the top floor, the visitor can reach the patio. 

photo_credit Angelos Palaskos
Angelos Palaskos

This central space acts as a transition node between the ‘sheltered’ and ‘open’ areas, creating a flow of events and opportunities for contact among the employees and the natural environment, within an area of a strong industrial character.

Caption
Caption
Producten Achter Projecten
Product Spotlight
Nieuws
RAUM completes the meticulous rehabilitation and extension of a community swimming pool
1 mrt. 2024 Nieuws
RAUM voltooit de zorgvuldige renovatie en uitbreiding van een gemeenschappelijk zwembad

Het Franse architectenbureau RAUM architectes heeft de zorgvuldige renovatie en uitbreiding van een... Meer

Archello Houses of the Month - February 2024
1 mrt. 2024 Nieuws
Archello Huizen van de Maand - Februari 2024

Archello heeft zijn Huizen van de Maand voor februari 2024 geselecteerd. Deze lijst toont de 20 mees... Meer

Appareil Architecture’s prefabricated modular cabin prioritizes eco-responsibility
1 mrt. 2024 Nieuws
De geprefabriceerde modulaire cabine van Appareil Architecture geeft prioriteit aan eco-verantwoordelijkheid

Appareil Architecture uit Montreal heeft de Micro-Cabine voltooid, een kleinschalige hut die werd on... Meer

Bernardo Bader Architekten designs a contemporary take on a traditional hut
28 feb. 2024 Nieuws
Bernardo Bader Architekten ontwerpt een eigentijdse kijk op een traditionele hut

Het in Bregenz gevestigde Bernardo Bader Architekten ontwierp Haus Gapfohl als een eenzame houten wo... Meer

Stacked boxes create a zigzagging indoor-outdoor plaza in Nanhu District, Jiaxing
28 feb. 2024 Nieuws
Gestapelde dozen creëren een zigzaggend binnen-buitenplein in het Nanhu-district, Jiaxing

B.L.U.E. Architecture Studio (Beijing Laboratory for Urban Environment) heeft Seed Plaza voltooid in... Meer