Specifier · Bespaar tijd: zet jouw vraag uit bij meerdere leveranciers.
Interior Optiroom

Interior Optiroom

Architect
INT2 architecture
Plaats
Šv. Gertrūdos g. 37, Kaunas, Lithuania | View Map
Bouwjaar
2021
Categorie
Winkels
Lukas Mykolaitis

Optic store Optiroom is located on the first floor of a residential building in the old town of Kaunas.

INT2 architecture als Architecten

The interior of the store reminds a cozy living room where visitors can choose unique glasses or frames in a homely atmosphere.

 

Functionally the store's space is divided into three zones: exhibition, technical (optometrist's office, utility room, bathroom) and lounge area.

 

The exhibition area is very bright with white walls and a high ceiling. Here, along the walls, the main exposition is located on lighted shelves. Unique and more expensive glasses are placed on a free-standing shelving unit. At the center of the space there is an isle with hidden storage and a glass display case. Here one can try on the glasses without rush. The isle is supported by the reception desk with a brass top and an embossed minimalist bottom, which duplicates on a smaller scale the decoration of the isle.

 

Along the windows there is a lounge area overlooking the street of the old town. The walls and ceiling here are painted gray-green with decorative wall tiles with geometric pattern.

 

The wall separating the technical area of ​​the store from the exhibition is painted in warm gray shades of two colors: a dark top and a light bottom, following the idea of ​​dividing the wall in the lounge area with minimalist moldings and painting.

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Project Credits
Producten die in dit project zijn toegepast
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf
Low chairsEMKO
Lighting and chairsHouse Doctor
Table lampHübsch
TilesWOW DESIGN
Product specificatie overzicht
Low chairs
Lighting and chairs
Table lamp
by Hübsch
Tiles
Casa Mac
volgend project

Casa Mac

Particuliere woningen
Novelda, Spain - Gerealiseerd over 2018
Bekijk project