Kita Haldenstrasse

Kita Haldenstrasse

Architect
se\arch
Plaats
Stuttgart, Germany | View Map
Bouwjaar
2020
Categorie
Verzorgingstehuizen
Zooey Braun
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
FlooringForbo Flooring Systems
Marmoleum Piano
TilesVilleroy & Boch AG
Granifloor
Facade cladding: Woodhäussermann
Walls, Ceiling - FichteMayr-Melnhof Holz Holding AG
ElevatorSchindler Elevator
Doors and Windows: System FV 80Schöb Fenster

Product specificatie overzicht
Flooring
Marmoleum Piano by Forbo Flooring Systems
Tiles
Granifloor by Villeroy & Boch AG
Facade cladding: Wood
Walls, Ceiling - Fichte
Elevator
Doors and Windows: System FV 80

Kita Haldenstrasse

se\arch als Architecten

The 6-group "Kita Haldenstraße" is located in a grown residential area in Haubersbronn, near Stuttgart, Germany, at the interface to a park-like area. The property is characterized by impressive tree population. The cubature of the daycare center has been kept very compact in order to allow for a continuous play area in the west of the property and to include the vegetation as an identity-forming factor.

 

The location of the children plays an important role in the daycare center. This is achieved through clearly readable spatial allocations and spatial structures. The inner center, the heart, the village square creates identity and offers orientation to children, parents and caregivers. This is reinforced by the two two-story volumes, the multipurpose room and the play area, which penetrate the building structure and at the same time act as a guiding line. The skylights, which create an exciting effect in this central area with its incidence of light, emphasize this effect.

 

Access is from the southwest. Via a roofed area and the breezeway, one first enters the self-contained foyer of the daycare center. From here one has direct access to the multi-purpose room, the U3 group area on the ground floor and the Ü3 groups on the upper floor. The group rooms, including ancillary rooms, all face south. Niches in the corridors mark the transition to the groups and create privacy even when the doors are open.

 

The daycare center consists of a prefabricated all-wood construction and was realized within 10 months. The visible surfaces convey the wooden construction and create authenticity and haptics.

 

Material Used :
1. Facade cladding: Wood, Häussermann woodcare
2. Flooring: Linoleum, Fobro Marmoleum Piano/ Tiles Villeroy & Boch Graniflor           
3. Doors: Wood/Aluminium, Schöb Holz-Alu, System FV 80
4. Windows: Wood/Aluminium, Schöb Holz-Alu, System FV 80
5. Walls: Wood, Mayr-Melnhof, Fichte
6. Ceiling: Wood, Mayr-Melnhof, Fichte
7. Elevator: Schindler 3300
8. Blinds: Warema

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Deel of voeg Kita Haldenstrasse toe aan uw collecties
Project Credits
Architecten
Maggie’s cancer support centre
volgend project

Maggie’s cancer support centre

Ziekenhuizen
Southampton, UK - Gerealiseerd over 2021
Bekijk project