Kontenerart 19

Kontenerart 19

Architect
wiercinski-studio
Plaats
Poznań, Poland | View Map
Bouwjaar
2019
Categorie
Parken

Culturele Centra

Paviljoens

Gerecyclede zeecontainers cultureel en kunstcentrum in Polen.

wiercinski-studio als Architecten

Plaats.

Kontenerart is een recreatieve en culturele openbare ruimte in het centrum van Poznan, gelegen nabij de rivier de Warta. De veronderstelling speelt zich af tussen het gebied van de historische Oude Gasfabriek en het populaire fietspad "Wartostrada". Het is een van de meest populaire zomerplekken voor actieve recreatie in de stad.

Aanname, functie.

Kontenerart is een initiatief dat de aanzet heeft gegeven tot de revitalisering van riviergebieden in Poznan. In 2019 werd een nieuw project gecreëerd dat een nieuwe kwaliteit definieerde. De belangrijkste aanname was om gerecyclede zeecontainers te gebruiken om de mogelijkheid van snelle constructie en sloop met behulp van mobiele recyclingmaterialen te garanderen. Hiervoor werden 23 containers gebruikt, waarin achtereenvolgens: een vergaderruimte en een galerie, een muziek- en atelierstudio, eetstalletjes, een kantoor, magazijnen en toiletten zijn. Tussen de pakhuizen bevindt zich een podium waar concerten en artistieke evenementen plaatsvinden. Het gebied is afgesloten met houten kisten met zitjes en schaduwdoeken. De vorm van het geheel is zo ingericht dat er een veilige binnenruimte ontstaat naast een drukke fietsweg, wat het belangrijkste voordeel is voor gasten met kinderen. In het midden van de ruimte groeit een grote boom die overdag de verwachte schaduw geeft. Daarom is er een eiland omheen gemaakt van houten platforms met stoelen en tafels. De daken van enkele containers zijn ontworpen voor een houten terras van 300 m2 met uitzicht op de rivier, de kathedraal en het oostelijke deel van de stad. De trap naar het terras is ontworpen als een tribune tegenover het podium.

Kleuren, afbeeldingen.

De kleuren van de containers zijn verenigd tot puur wit. Deze procedure kalmeert de verschillende vormen van ontwikkeling en creëert een neutraal, fris object in het panorama van de stad. Bovendien heeft de felle kleur een positief effect op het verminderen van oververhitting van het interieur van metalen wanden. De hoofdingang is een "poort" met een dominante hoogte, duidelijk zichtbaar vanaf het strand en het fietspad. Deze vlakken werden gebruikt om zwarte vormen en vormen te schilderen, die een uitvergroot en bijgesneden fragment zijn van de "KONTE" inscriptie van Kontenerart. Aan de zuidkant, waar de tweede ingang zich bevindt en het gebied smaller en intiemer is, wordt de opstelling van houten vormen bedekt met groen zichtbaar.

Recycling, modulariteit.

Kontenerart is al een onlosmakelijk onderdeel van het panorama van de stad geworden, maar het is nog steeds een tijdelijke ruimte gemaakt van gerecyclede zeecontainers. Alle andere elementen, zoals terrasmodules, paden in de ruimte waardoor mensen zich in een rolstoel kunnen verplaatsen of balustrades, zijn ontworpen in bepaalde universele afmetingen zodat ze hergebruikt kunnen worden in een andere lay-out of op een andere plek

Read story in EnglishDeutschEspañolFrançaisItaliano and Português

Featured Projects
Latest Products
News