Laurelhurst MidCentury

Laurelhurst MidCentury

Architect
mwworks
Plaats
Seattle, United States
Bouwjaar
2015
Categorie
Particuliere woningen
Verhalen door
mwworks

Wittman Estes
Jeremy Bittermann
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
Stoole15
Backenzahn
ChairVitra.
LCW
FabrikantenDuravit
FabrikantenBlu Bathworks
FabrikantenGeberit
FabrikantenLACAVA LLC

Product specificatie overzicht
Stool
Backenzahn by e15
Chair
LCW by Vitra.
Fabrikanten
by Duravit
Fabrikanten
Fabrikanten
by Geberit
Fabrikanten

Laurelhurst MidCentury

mwworks als Architecten

Designed by Ibsen Nelsen in 1961, the layout of this home was very well considered but the character and flow between spaces wasn't a good fit for the daily patterns of the new owners. High on the owner's wish list were increased physical and visual connections between rooms and to the outdoors. A central feature of the original design was a courtyard garden, experienced primarily through the living room. Careful reconsideration of the openings surrounding this space reframed it as a tranquil organizing element of the house, central not just to the living room but also to the entry, the daily circulation paths and the more informal spaces of the home. Single pane windows were replaced and extended floor to ceiling. Upgraded insulation and high efficiency radiant floor heat allowed the removal of ductwork and low ceilings, dramatically reducing the home's energy consumption. The new project is updated and more livable but still respectful of the best elements of the original design.

photo_credit Jeremy Bittermann
Jeremy Bittermann
photo_credit Jeremy Bittermann
Jeremy Bittermann
photo_credit Jeremy Bittermann
Jeremy Bittermann
photo_credit Jeremy Bittermann
Jeremy Bittermann
Caption

Read story in EnglishEspañolFrançaisDeutschItaliano and Português

Laurelhurst Garden

Wittman Estes als Landschapsarchitecten

This large scale remodel of a midcentury modern house by Ibsen Nelson opens up the living and dining areas to take full advantage of the lush landscape and views toward Lake Washington. In collaboration with mw|works, paving and decking are brought into equilibrium for indoor outdoor flow of wood and concrete surfaces on both the ground and walls. A central atrium garden has subtle Japanese influences, and the reflecting pool and fountain create a focal point for the house that can engage all the senses.

photo_credit Jeremy Bitterman
Jeremy Bitterman
photo_credit Jeremy Bitterman
Jeremy Bitterman
photo_credit Jeremy Bitterman
Jeremy Bitterman
Caption

Read story in EnglishEspañolFrançaisDeutschItaliano and Português

Featured Projects
Latest Products
News