LM Guest House
Paul Warchol
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
FabrikantenLuceplan
FabrikantenHansgrohe SE
Decorative LightingLouis Poulsen
FabrikantenDuravit
FabrikantenWETSTYLE
FabrikantenASTEC

Product specificatie overzicht
Fabrikanten
Fabrikanten
Decorative Lighting
Fabrikanten
by Duravit
Fabrikanten
Fabrikanten
by ASTEC

LM Guest House

Desai Chia Architecture als Architecten

This 2,000 square foot guest house is situated on a rock outcropping that overlooks a trout pond and open farmland. Designed as a contemplative retreat for weekend visitors, the house allows one to experience the expansive surrounding landscape with vast unobstructed views. The house integrates a number of sustainable design strategies including geothermal heating and cooling, radiant floors, natural ventilation, motorized solar shades, photovoltaic panels, and rainwater collection for irrigation.

photo_credit Paul Warchol
Paul Warchol
photo_credit Paul Warchol
Paul Warchol

Open views to nature create a stunning backdrop for the main living and sleeping areas. A main bedroom and two ‘couchette’ nooks with built-in bunk beds provide accommodations for six overnight guests.

photo_credit Paul Warchol
Paul Warchol
photo_credit Paul Warchol
Paul Warchol

The couchette nooks, bathroom, and storage rooms are housed within a slatted wood core in the middle of the house. The custom wood wall system surrounding the core allows natural light to penetrate through to the inner spaces of the home by day; at night, light emanates from the wood core and provides a warm, inviting glow in the living areas. The slatted system also allows the whole house to ‘breathe’; comfortable natural ventilation occurs throughout the house, even in the sleeping couchettes and storage closets.

photo_credit Paul Warchol
Paul Warchol
photo_credit Paul Warchol
Paul Warchol

The structural design for the house relies on 4 steel columns imbedded in the wood core; the roof cantilevers out from these 4 columns. This elegant structural solution uses the minimum amount of materials to achieve expansive, open living areas at both ends of the house. The façade of the house was designed as a thermally robust system of high-performance, triple-paned glass units that vary in width from 10’ to 20’. The entire assembly was prefabricated off-site, shipped to the site in one container, and erected by crane in 2 days.

photo_credit Paul Warchol
Paul Warchol
photo_credit Paul Warchol
Paul Warchol

Landscape design strategies were closely tied to the design of the house. A tight palette of native vegetation highlights vistas and other natural features on the property while also managing storm water run-off. Local bluestone slabs and shale excavated from the site create outdoor seating areas and pathways; a bluestone slab terrace between the house and a nearby grove of pine trees provides an intimate outdoor room for entertaining and dining. Bluestone steps from the terrace lead to a barbeque area and an outdoor shower in the woods.

Caption
Caption

Read story in EnglishEspañolFrançaisDeutschItaliano and Português

Featured Projects
Latest Products
News