Michigan-Flint Murchie Science Building

Michigan-Flint Murchie Science Building

Architect
HED
Plaats
Flint, MI, USA | View Map
Categorie
Universiteiten
Tom Harris

Creating a four-year college experience in a single building.

HED als Architecten

In the last decade the number of UM-Flint students majoring in STEM disciplines increased by 58%—all housed in a single facility, the Murchie Science Building (MSB). To accommodate continued enrollment growth in STEM, MSB is expanding, with an addition that adds 70,000 sf of new, active and team-based learning spaces.

photo_credit Tom Harris
Tom Harris

UM-Flint turned to HED to design an addition to extend and enhance the existing MSB. The new structure would not only need to create new classrooms and laboratories, but also meet the unique needs of UM-Flint’s nontraditional student population, providing majority-commuter students with a strong connection to the campus and cultivating a sense of community. In response, the proposed design seeks to encapsulate a traditional four-year campus experience within a single building.

photo_credit Tom Harris
Tom Harris

Pursuing LEED Silver certification, the four-story addition will add learning spaces, including a high bay lab for vibration and automotive experiments; wet labs for bioscience and chemistry; and engineering labs. Large, general purpose classrooms are consolidated in a single, universal 3rd-floor space, preventing siloes, promoting synergies and encouraging cross-disciplinary study.

photo_credit Tom Harris
Tom Harris

The completion of the Murchie Science Building Addition will enable UM-Flint to continue delivering the highest-quality education to students pursuing degrees in STEM, and will ensure that every student—whether traditional or non-traditional—experiences the university’s on-campus community.

photo_credit Tom Harris
Tom Harris

 

Project Credits
HED
Architecten
Product specificatie overzicht

Weekend house, Bazel
volgend project

Weekend house, Bazel

Particuliere woningen
Bazel, Kruibeke, Belgium - Gerealiseerd over 2019
Bekijk project