MUAC Eurocontrole

MUAC Eurocontrole

Architect
Coenen Sättele Architecten
Plaats
Netherlands
Bouwjaar
2015
Categorie
Restaurants

Sportcentra
Arthur Bagen

Eurocontrole, Maastricht Upper Area Control Centre

Coenen Sättele Architecten als Architecten

Het Maastricht Upper Area Control Centre (MUAC) is een internationale non-profit luchtvaart navigatie service provider, geëxploiteerd door EUROCONTROL namens de vier landen – Belgie, Duitsland, Luxembourg en Nederland. Het gebouw ligt naast de luchthaven Maastricht Aachen airport in Beek. De organisatie opereert 24 u / 7 d .

Naast het bestaande gebouw , huisvest het nieuwe, drie verdiepingen hoge R-building alle recreatie voorzieningen voor de werknemers van Eurocontrol .

Het gebouw heeft een bruto oppervlak van 4230 m2 , exclusief de kelder; in het gebouw ondergebracht zijn een restaurant met 220 zitplekken , een keuken , een sportzaal , die ook als algemene evenementen ruimte gebruikt kan worden, twee VIP ruimten , een recreatieruimte, een internet zone, een bibliotheek-, muziek- en een fitness ruimte, evenals een bar-en lounge gebied en 12 slaapkamers. Het R- building is verbonden met het bestaande gebouw middels gangen op alle drie verdiepingen.

Het was de belangrijkste ontwerpopgave om een uitnodigend, comfortabele en kleurrijk interieur te creëren . Om dit te bereiken, hebben wij een kleur barcode voor de vloerbedekking in de corridors geïntroduceerd, die tevens voor een visuele verbinding zorgt van alle ruimten en functies en een aangename, inspirerende leefomgeving in het gebouw introduceert. Natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen , worden overall ingezet om een aangename sfeer te scheppen. De elegante gebogen lijnen van de op maat gemaakte meubels en de structuur van het verlaagde plafond in het restaurant zorgen voor speciale, intieme plekken in het restaurant dat omgeven is verdieping hogen glazen gevels. Door middel van grote dakramen dringt veel daglicht tot diep in het gebouw . In de bar en lounge op de eerste verdieping wordt het daglicht van deze bovenlichten gefilterd door een verlaagd plafond van horizontale houten lamellen, waardoor hier een aangename, ingetogenere sfeer ontstaat. Terwijl op een andere plek b.v. boven de centrale corridor op de tweede verdieping het daglicht, dat via het dakraam het gebouw binnenkomt, voor een aangenaam, luchtig beleving zorgt . Hier is de kleur barcode van de vloer doorgetrokken op de deuren van de slaapkamers als een individuele referentie naar de kleur barcode.

Onze opdracht omvatte het ontwerpen van het interieur lay-out met inbegrip van de op maat gemaakte meubels en het opstellen van een verlichtingsconcept; evenals het voorstellen van de materialisatie voor vloeren, wanden en plafonds en het adviseren van de opdrachtgever ten aanzien van het losse meubilair t.b.v. de inrichting van de diverse ruimten.

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Product specificatie overzicht

Karesansui
volgend project

Karesansui

Particuliere woningen
Pamplona, Navarra, Spain - Gerealiseerd over 2019
Bekijk project