Office Brabant

Office Brabant

Ontwerper
Studio Piet Boon
Bouwjaar
2020
Categorie
Kantoren

Kantoor Brabant

Studio Piet Boon als Ontwerpers

De intentie van het ontwerp voor dit boerderij-achtige karakter, geïnspireerd door de schuren en boerderijen in de nabije omgeving, was het creëren van een gelijkvloers kantoor dat een huiselijke sfeer belichaamt. Het carré-vormige pand omsluit een perfect symmetrische patio, met in het midden een kalmerende waterpartij, die alle gewenste privacy biedt. In het verlengde van de waterpartij biedt een "uitspringend" venster een kijkje in de sportschool, maar toont vooral het spectaculaire uitzicht aan de voorzijde van het gebouw, waardoor een schilderachtige esthetiek ontstaat. De vorm van het gebouw en de grote ramen bieden een panoramisch uitzicht over de golfbaan waarop het gebouw zich bevindt. De materialisatie in het interieur is consequent doorgevoerd en wordt er gebruik gemaakt van natuursteen, dat is toegepast in alle wastafels, pantry's, de open haard en de natuurstenen vloer die zich afwisselt met een lichte houten vloer in de keuken en het grote kantoor. Door het hele gebouw kozen we voor zachte, onverzadigde kleuren - de gepleisterde muren in een lichte kleur laten de natuurlijke kleur van de houten balken optimaal tot hun recht komen. Het gebouw bestaat uit twee verschillende typologieën - de hoofdruimten, met puntige daken, verwelkomen je met dikke gekaleide bakstenen muren die zijn 'opgevuld' met koolzwarte houten latten die het gebouw openen naar de binnentuin en de omgeving. De drie verschillende delen, behorende tot deze typologie, zijn verbonden door lichte gekaleide ‘doosjes’ met platte daken - de tweede typologie.

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Project Credits
Product specificatie overzicht

Tōrō House
volgend project

Tōrō House

Particuliere woningen
Woodside, California, USA - Gerealiseerd over 2015
Bekijk project