PPI

PPI

Ontwerper
Aura Office
Plaats
Vancouver, BC, Canada | View Map
Bouwjaar
2022
Categorie
Kantoren
Russell Dalby
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product Name
Biophiliaby nature design
LightingMuuto
LightingObject Interface
FurnitureGlobal Furniture Group
Drift Lounge Table
Plastic LaminateFormica Group
Solid quartz surfaceCaesarstone

Product specificatie overzicht
Furniture
Drift Lounge Table by Global Furniture Group
Plastic Laminate
Solid quartz surface

HOW OFFICE DESIGN CAN CREATE MEANINGFUL CONNECTIONS

Aura Office als Design + Build

PPI, a leading national insurance marketing organization with four decades of industry experience, was eager to modernize its offices nationwide and roll out a new design, beginning with its Vancouver location. They sought to update their 4,000-square-foot Vancouver office and create a welcoming, collaborative, and inspiring environment for internal staff, travelling staff, and drop-in advisors. The design strategy entailed creating an environment that fosters meaningful connections through a space that connects and inspires people. Through seamless design, meaningful connections were created in materials, lighting, and subtle way-finding elements.

photo_credit Russell Dalby
Russell Dalby

The floor plan exemplifies a forward-thinking, non-hierarchical office structure. The designers rearranged the offices and workstations so that collaborative workstations are on the exterior, giving all employees access to natural light. Furthermore, biophilic elements are introduced throughout the office to reduce stress and supply a soothing and relaxing environment. As a national company with offices across Canada, each location is subtly tailored to its respective region.

photo_credit Russell Dalby
Russell Dalby

Designers decided to distinguish the offices by including native plants from the office's location. Because this office is in Vancouver, designers incorporated ferns and other localized plants found in British Columbia. Above the reception desk, you will notice suspended lighting with preserved plants, and a lush biophilic wall leads you to the lunchroom and collaboration spaces. The completed project perfectly illustrates how a reimagined office created with seamless design can foster meaningful connections.

photo_credit Russell Dalby
Russell Dalby
photo_credit Russell Dalby
Russell Dalby

Read story in EnglishFrançaisEspañolPortuguês and Deutsch

Featured Projects
Latest Products
News