RdK House

RdK House

Architect
Coenen Sättele Architecten
Bouwjaar
2018
Categorie
Particuliere woningen
Ruimtes in Beeld

RdK House

Coenen Sättele Architecten als Architecten

Een echtpaar had een aantal jaren geleden een huis gekocht met de bedoeling het ooit te verbouwen. Toen het ‘jasje’ zowel functioneel als qua stijl niet meer paste en er ook m.b.t. energieverbruik en duurzaamheid minpunten herkenbaar werden, benaderde het stel ons team. Luisterend naar de ambities van de opdrachtgever werd snel duidelijk, dat met kleine ingrepen het ‘jasje’ niet passend gemaakt kon worden.

De plattegrond is volledig nieuw georganiseerd en aangepast aan de woonwensen van deze tijd. Keuken en woonkamer zijn samengevoegd tot een grote leef ruimte, die zich zowel opent naar de tuin als ook de buitenruimte voor het huis. Uit de voormalige kleine slaapkamer en badkamer werd een royale badkamer met een separaat toilet en een inloopkast. Het entree is verschoven, om plaats te maken voor en trap naar de nieuwe eerste verdieping. Hier heeft, gelegen aan een prachtig dakterras, het kantoor van de opdrachtgever zijn nieuwe plek gekregen.

De nieuwe gevel is zodanig vorm gegeven, dat niet alleen een uniek en karakteristiek beeld ontstaat, maar ook de nieuwe ramen zo gepositioneerd zijn, dat daglicht en uitzicht de sfeer in het huis bepalen.

Behalve deze esthetische en functionele maatregelen is het hele huis ter verhoging van het klimaat comfort voorzien van een ClimaLevel vloer, die de ruimtes voorziet van koeling en verwarming. Een geothermische warmtepomp zorgt voor de energieopwekking. Helaas liet de bestaande hoofddraagconstructie het niet toe zonnepanelen toe te passen.

De bestaande spouw is volledig geïsoleerd en de hele gevel is aanvullend voorzien van  isolatiestucwerk. Alle bestaande kozijnen zijn vervangen door aluminium kozijnen met hoogwaardige isolerende beglazing.

Het nieuwe ‘jasje’ is aangemeten aan de gebruikers en kan weer over een lengte van jaren mee.

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Project Credits
Product specificatie overzicht

Restaurant and Roof Garden in Duke of York Square
volgend project

Restaurant and Roof Garden in Duke of York Square

Restaurants
Duke of York Street, London, UK
Bekijk project