Residence LC

Residence LC

Architect
Nils Van der Celen
Plaats
Knokke, Belgium | View Map
Bouwjaar
2019
Categorie
Particuliere woningen
Cafeïne

Residence LC

Nils Van der Celen als Architecten

Dit totaalproject van een appartement van 100m² in Knokke Heist ademt zee en strand. Het was de wens van de klant en van ontwerper om de relatie tussen buiten en binnen zo sereen mogelijk te houden, met zo weinig mogelijk contrast. Dit resulteert in een homogeen concept waarbij rust en eenvoud primeren door het gebruik van natuurlijke, doch kwalitatieve materialen.

 

Als hoofmateriaal is er gekozen voor een licht eiken houtfineer met verticale nerf welke gecombineerd wordt met een brutere tekening in de keramische steen en speelse combinatie van kleuren in de terrazzo steen. De keuken is opgevat als één groot meubelblok met geintegreerde zitbank en keukeneiland. Eyecatcher in deze ruimte is de achterwand uit verticale houten lamellen die extra dynamiek geven aan een anders neutrale wand.

 

Dit concept trekt zich door in beide slaapkamers, met focus op de master bedroom waarin het bed mee is ingewerkt in een massief houten meubel welke doorloopt tot in de master bathroom. In de kinderbadkamer is gekozen voor een inloopdouche bekleed met microtopping in een natuurlijke look in combinatie met een terrazzo wastafelmeubel met verschillende kleurvlokken die refereren naar de veelzijdigheid aan schelpen en stenen op het strand.

Dit verhaal is beschikbaar in meerdere talen
Project Credits
Producten die in dit project zijn toegepast
Product specificatie overzicht

ElementBedrijf Product name
Frameless door systemsXinnix Door Systems
FabrikantenDecovision
Product specificatie overzicht
Frameless door systems
Fabrikanten
Crìu Boutique Hotel
volgend project

Crìu Boutique Hotel

Hotels
Nicolosi, CT, Italy - Gerealiseerd over 2021
Bekijk project