Project name: WOOD-DEN

Design: ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic)

Project team: Phuttipan Aswakool, Chotiros Techamongklapiwat, Pimpasson Gangvanpanich

Location: Bangkok, Thailand

Completion Year: 2021

Area: 130 sq.m.

Type: Interior / Showroom

photo_credit ©ASWA
©ASWA

Inspired by a simple woodwork structure in Thai traditional house to represent a new showroom for “WOOD-DEN” furniture by ASWA (Architectural Studio of Work - Ahoiic)

photo_credit ©ASWA
©ASWA

ASWA designed a new showroom for WOOD-DEN, a Thai wooden furniture brand, inside the shopping mall in Bangkok with a concept of interpreting the know-how of wood craftsmanship from a woodwork structure of the Thai traditional house in an interior space.

photo_credit ©ASWA
©ASWA

The one-and-a-half-floor showroom with 9 x 20 meters in the corner welcomes everyone from both sides to enter. This wooden grid structure showroom displays its living and dining furniture on its first floor. An extra mezzanine floor, which is exceptional from others, displays bedroom furniture where can be compared to a bedroom in the upper level of houses.

photo_credit ©ASWA
©ASWA

At the workshop, there has a display wall to present samples of wood color that invite people to match their furniture. Moreover, tabletops displays are overhung vertically and work well as a partition to separate the space. Along with a curtain-like stretched screen for a projector to project their advertisements or broadcast for some occasionally events. 

photo_credit ©ASWA
©ASWA

The craftsmanship is demonstrated everywhere in this showroom with the materials’ truth to magnify in furniture. A combination between concept and craftmanship is the conclusion of this project to represent their brand identity for everyone who visits their showroom.

photo_credit ©ASWA
©ASWA
Featured Projects
Latest Products
News