1604_RF - Reforma de vivienda en el Ensanche

1604_RF - Reforma de vivienda en el Ensanche

Architect
Albert Brito Arquitectura
Location
Badalona, Spain
Project Year
2013
Category
Private Houses
Flavio Coddou
Product Spec Sheet

ElementBrand
Pavimento maderaFINSA
ClimatizaciónFujitsu Design
Revestimientos maderaHidalgo fusters
HormigónPROMSA
Carpinterías exterioresVidres Viola

Product Spec Sheet
Pavimento madera
by FINSA
Climatización
Revestimientos madera
Hormigón
by PROMSA
Carpinterías exteriores

1604_RF - Reforma de vivienda en el Ensanche

Albert Brito Arquitectura as Architects

The project is performed in a 70’s building in Barcelona’s Eixample. It is a very compartmentalized flat with lots of server spaces without use. The program consists of a dwelling for a couple living alone and receiving visits from the family living far away. The intention of the intervention is to separate the living area from the service areas and rooms. The living room is the main protagonism and is understood as a reception area so the separation between the different parts of the house takes a lot of relevance. Thus, the project tries to separate with a wall, a kind of an enclosure that separates and is able to sew at the same time the different rooms of the house. In addition, the wall gives character to the intervention and endows it with personality. Wardrobes, kitchen furniture and doors are solved with this constructive system. One detail solves everything: distribution, separation, union, lighting, enclosure ... Everything is construction.

Project Credits
Bullitt Center
next project

Bullitt Center

Offices
Seattle, WA, USA - Build completed in 2013
View Project