2V House

2V House

Architect
BR3 Arquitetos
Location
Porto Alegre, RS, Brazil
Project Year
2013
Category
Residential Landscape
Marcelo Donadussi

2V House

BR3 Arquitetos as Architects

The challenge of this residence was the need for an ample leisure space required by the owners. Therefore the strategy of this project was to raise the main roomsto the upper floor and release the ground level.


Therefore, the first level becomes a large area of leisure, alternating between open/covered and indoor/outdoor spaces. This level also houses the utility room, the library, and the guest room.


The upper floor is distributed in two separate areas - the social area, located in the northern portion of the terrain, and the private area, located in the southern part of the lot - connected by a walkway.


With this arrangement, all everyday family activities take place on the upper floor, eliminating the stairsfrom the routine of the residents.


The geometry of higher volume, which is a particular combination based on thelot’s shapewith relevant analyses to the site, provides adequate natural lighting and ventilation, privacy control, and framing of the surrounding perspectives.


Share or Add 2V House to your Collections
Project Credits
FEEL
next project

FEEL

Bars and Cafés and Restaurants
Milano, Metropolitan City of Milan, Italy - Build completed in 2017
View Project