A house for more than two

A house for more than two

Private Houses
Legen, Slovenia - Build completed in 2014
Matej Gašperič

How to create a flat courtyard on a slope?

Biro Gasperic as Architects

A young couple decided to wait for their baby in a beautiful and natural environment. They have chosen a land, set among hills and numerous mighty trees and started looking for a way to build their planned house in a harmony with the natural environment. The arrangement is unusual only at first sight. It is true that the garage shares the upper floor with the children’s wing, bedroom, bathroom and the wardrobe. But it is the huge free space of the entire lower floor that counts.


One of key challenges presented the clients’ request for main entrance to be placed on the ground level which lays one level bellow the access road. A wish has been granted by designing a two story high glass entrance, accessible via outdoor staircase, which is also connected vit a garage one level up.


From a structural point of view, the object is characterized by a massive two-floor building wall that serves as a central supporter of the roof structure, and thus innovatively relieves the bridging of approximately 17 metres wide spans. Volume composition is complemented with a harmonically designed garden shed which also serves to form an intimate courtyard with a house.


Fact sheet: usable surface 187 m2 site 1070 m2 construction time 10 months wooden construction low energy consumption – PHPP: 25 kWh/(m2a) heat pump ground-water air recuperation


More info: http://bit.ly/1mFS8k5

Project team
Product Specifications
BrandCategoryProducts
LESKO Ziri d.o.o.LESKO Ziri d.o.o.Manufacturers
Foundation for Polish Science Headquarters
next project

Foundation for Polish Science Headquarters

Offices
Warsaw, Poland - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter