a new office for Schüco Nederland B.V.

a new office for Schüco Nederland B.V.

Architect
Refitters BV
Location
Clarissenhof 3a, 4133 AB Vianen, Netherlands | View Map
Project Year
2019
Category
Offices

Showrooms

A new office for Schüco Nederland B.V.

Refitters BV as design, management and construct

For the international renowned window, door and façade supplier Schüco, Refitters has designed and realized their new office space in Vianen, the Netherlands.

Schüco wanted a new office in which flexibility is key and there would be enough space for welcoming and inspiring private and commercial customers. This resulted in a office space consisting of three floors in Vianen, of which the complete upper floor was designed as a showroom.

There is space in the showroom for hosting workshops, dinners, lectures and virtual reality demos. This floor is completely flexible through the use of movable furniture. The space, however feels different in every section, because of the use of various materials and colours. 

The remaining floors are designed as work floors, where open workspaces are alternated with open and closed meeting rooms in all shapes and sizes. This also shows the flexible concept of this office space, you can meet or work where you like. The office has a generous amount of open space, so that it is fit for further expansion in the future. 

Through the use of colour and materials a connection has been made with the headquarters in Germany; a calm but sturdy palette with fresh green accents. You see these accents both in the furniture as in the use of large plants. This al results in a fresh new office for Schüco. 

Project Credits
design, management and construct
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersSCHÜCO
Product Spec Sheet
Manufacturers
by SCHÜCO
Gammel Dam residence
next project

Gammel Dam residence

Private Houses
Pitkin County, Colorado, USA - Build completed in 2016
View Project