ADD-ON HOUSE

ADD-ON HOUSE

Architect
AGNÈS & AGNÈS ARCHITECTURE
Location
Vanves, France
Project Year
2015
Category
Private Houses
Cecile Septet

ADD-ON HOUSE

AGNÈS & AGNÈS ARCHITECTURE as Architects

Located at the end of a driveway by the railway side, this grindstone house has undergone an inside-out transformation. An extension has been added on to the ground floor and the inside has been entirely renovated. The extension evolves around the existing house creating an enclosure that connects both front and backyards. It hosts a kitchen, a living area with a dining room overlooking the frontyard terrasse, a workshop and a child's bedroom that opens out over the back yard garden.


The extension is covered with a double-pitched zinc roof to interact with the shape of the existing roof . The red brick facade draws it's color from some details found on the existing facade. Due to the house's proximity to the railway, all the windows have received a high performance acoustic treatment.


The outdoor areas have also been thought in a way to bring coherence to the whole. The backyard garden has been conceived as a patio surrounded by an array of bamboo to filter the view over the railway lines while creating an interesting pattern noticeable from the entrance of the house. In the frontyard, an old garden shed was cladded with wooden strips inorder to create an echo using a similar material.


LIST OF PRODUCTS – Outside furniture (chairs and table) : Fermob – Bricks of the extension : Winerberger – Roofing : Zinc – Livingroom and diningroom flooring : Emois et bois parquet – Kitchen flooring : Carocim – Kitchen : customized (wood) – Wood stove : Max Blank – Diningroom chairs : Eames – Kitchen workplan : Pierre de hainault – Roof window : Velux – Radiators : Acova – Bathroom fixtures : Allia and Grohe

Share or Add ADD-ON HOUSE to your Collections
Project Credits
Bürgenstock Hotel
next project

Bürgenstock Hotel

Hotels
Obbürgen 6363, Stansstad, Switzerland - Build completed in 2017
View Project