Aftertaste

Aftertaste

Architect
Bigsense Design Studio
Location
Taichung, Taiwan
Project Year
2019
Category
Restaurants
Weimax Studio

Aftertaste

Bigsense Design Studio as Architects

the client told us:「I hope that through this restaurant can get back what I have lost and share the most original taste to my guests.」and we think about :「In addition to space and food, what memories can stay in their minds?」

 

The store is very small, about 43 square meters for one floor. Two storeys high and 40-year-old house is hidden in the alleys. There are only quiet houses along the way. Such a old house is a slice of time. since past till now, the client trying to continue the feelings of the old house with food.

The appearance retains the old mottled look,the original light blue tile was beautiful, The difference is that the original iron window was replaced by wood window, the whole space is mainly composed of solid wood and gray beige. People feel comfortable and the old house is harmoniously preserved in the original alley.


The window is facing south, and daylight allows light into the house, The space mixes the sense of conflict between old and new,Maintain a simple style, consistent inside and outside.

Gray concrete and three-tone terrazzo floors, through wooden windows, rattan, black iron and blue tiles, create a more comfortable and pleasant dining atmosphere, giving the space a fresh feeling.

Share or Add Aftertaste to your Collections
Project Credits
V&A Exhibition Road
next project

V&A Exhibition Road

Art Galleries and Museums
London, United Kingdom - Build completed in 2017
View Project