Aiechi Korean Medical Clinic

Aiechi Korean Medical Clinic

Hospitals
68-1 Seongbok-dong, Suji-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, South Korea - Build completed in 2018
Choi, Yong Joon

Aiechi Korean Medical Clinic

BY SEOG BE SEOG as Project Managing, Branding

This is the third oriental medicine clinic. From ‘Chaarm Korean Medicine Clinic’ that proceeded as By Seog Be Seog began 5 years ago to ‘Aeichi Korean Medical Clinic’ proceeding now, this is the third oriental medicine clinic to go through our hands. In our country, the number ‘3’ holds a special meaning. Not just for that reason but ‘Aeichi Korean Medical Clinic’ became an opportunity for us to set a firm resolution and look back at our initial intentions. That is why the thoughts on the meaning of ‘the third one’ has come.


I have been working as a space designer for decades, and I realized that relationships with people and everything that is done in the relationships with people are important. And I think that the medium that connects everything that is done in relationships is 'empathy'. Usually, when a project proceeds, I wonder considerably in the client’s perspective on what they would want to express in the space. But in this project, I thought about how the intrinsic nature of the desire to express is a message being sent that the client wants to empathize with the public and their clients.


I had a long talk when I first met with the director of ‘Aeichi Korean Medical Clinic’. We continued to talk many times after deciding to work together, and the director shared many stories. At that time, the nature of his job and patients were the main topics of his stories. I felt that he wanted something of his to be emphasized with another person and also himself empathize something of another person.


The familiar front of my home

At first, I wanted to express strongly the story of the director and the sincerity beyond it. However, the more meetings we had, I came to think that as time passes, more than something being forced, persuaded or understood, things that can be felt in the heart and soaks in naturally leaves a longer lasting impression. I started designing hoping for the space to become a place where the patients who come to the oriental medicine clinic feel peaceful and be able to talk about everything about them. Just like the front of our childhood home in our memories that are held in our hearts even now, like the memories of that neighborhood…


Soaking in

To create that feeling, there are three key words planted in the space.

The first is the simplified structure of the space. Except for functional structure, we wanted to take out the structures for decoration. We wanted the message given by the structure of the ‘Aeichi Korean Medical Clinic’ to be concise and simple, that did not need any florid language.


And the second is the devices for communication. We used objet to open the space and to let light soak in so that by welcoming the outside elements naturally the outside light can permeate into the space without disturbing the lifestyle and also to naturally recognize the changes of the day in the space. In addition, the walls are partially opened and doors are minimized to the extent that they do not harm the function. I hoped that through the open section, an emotional communication or bond of sympathy (even if it is not visual communication) beyond space could form. And I think that looking at the space widely gave an extra element that brought out an image of visual communication.


Finally, we used a familiar and warm material that isn’t discomforting to anyone. New and interesting materials continue to emerge, but I thought familiar and friendly material corresponded with the message of ‘Aeichi Korean Medical Clinic’.


Even though this is an era when short and impactful images exist sporadically, the things that come across the mind from time to time even now or the things that we remember are the familiar things that we soaked in without even our knowing. And I hope that ‘Aeichi Korean Medical Clinic’, as it made me realize that my job as a space designer has soaked in naturally to me, will become a familiar but long-lasting space that soaks in naturally to many people.

Project team
Project Managing, Branding
SFZ Hall
next project

SFZ Hall

Cultural Centres and Exhibitions
Tirol, Austria - Build completed in 2017
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter