ALABAU ECO-HOUSE

ALABAU ECO-HOUSE

Architect
Luis De Garrido Architects
Location
Valencia, Spain
Project Year
2002
Category
Private Houses

ALABAU ECO-HOUSE

Luis De Garrido Architects as Architects

The land has a slight slope to the south. We therefore proposed a staggered home, so that the three levels have a direct view to the south. Similarly, it has provided a central courtyard which is "dumped" the entire house, as a large greenhouse.


One of the most important features of the house is that all roofs are landscaped and run at slightly above the natural elevation of the surrounding terrain. Thus, the covers blend into the surrounding garden and can be used as usual.


Again, the building structure is tripartite. The main rooms run on both sides of the central double-height space, as a covered patio. The upper floor houses the bedrooms, and the lower floor areas daily.


The most prominent formal feature of the house are bearing walls curved, which are designed and run to the surrounding garden. Load-bearing walls are a huge advantage in building low-rise buildings, as they provide a high thermal inertia, and allows to be built with very few supporting resources. On the other hand, the curvature of the walls can contain land projected to different heights, and integrate seamlessly into the garden surrounding the house (in a sculptural and very attractive).

Share or Add ALABAU ECO-HOUSE to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Hubert
next project

Hubert

Apartments
Paris 11, Paris, France - Build completed in 2015
View Project