Alcide office

Alcide office

Architect
studio shiri kedem
Location
Tel Aviv, Israel | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Eyal tagar

Alcide office

studio shiri kedem as Architects

Alcide is a young high-tech company engaged in information security in a rapid growth. . The office is located above a busy intersection in an unusual office building known as the "Green House" and is part of a series of buildings in Tel Aviv that belongs to a unique entrepreneur who stands out in his colorful elections.

 

The space

The office sits on the first floor of the building and a little natural light penetrates through the series of small windows surrounding it A supporting column is located at the center of the space at uniform intervals and the property is empty of any division or construction The main planning goal was to maximize the space of 250 square meters in a manner that will allow seating solutions ranging from sitting in a common open space, including a large conference room, small meeting rooms and positions for only two users that allow for a 1/1 call. In the design aspect, we wanted to draw attention to the space center, making the space feel spacious and light despite the small windows and a large number of working positions.

 

Inspiration

The skateboard shop owned by one of the company’s founders was the starting point for the design concept - the thought of space travel and even the parking of various vehicles that come with them to the office took part in planning, along with inspiration from the rich graphic world.

 

The natural roughness of the space itself and the nature of the structure, we sought to balance by combining elegant style expressed in the use of formal cleanliness and classic materials and colors . The new space In order to attract attention to the space center, we have emphasized the center of the space by acoustic panels of natural wood attached to the ceiling, scattering to the sides and breaking the straight line. Black ceiling fans accompany the boulevard created and add to the elegant look and also improve the acoustics and dispersion of air in space. Two conference rooms designated for internal meetings overlook the entrance and are separated by a glass partition that allows the natural light to pass through the entire entrance area. The main meeting room was planned as a dynamic space in order to take advantage of its large space for social activity most of the year . The conference table consists of four tables that can be connected and separated as needed, and three glass doors that enable the transition from the two fronts make the conference room a space that enables meeting in social events and meetings . On the other side of the space and opposite the large conference room, two cubicle are used for one-on-one meetings as an independent structure in space. The use of opaque doors toward the kitchen and the transparent front toward the workers’ stands emphasizes the structure and allows them to sit in privacy of the screen along with a sense of space and a glance towards the space . The cafeteria is wide and inviting, open to the central space and the yeshiva allows seating in large groups .

 

Material and colors

As part of the design language in the entire building, iron was used and we chose a deep gray shade for the facades We divided the front of the conference room between natural iron in the center and the doors were marked on both sides. The division between the finches has created the protruding of the openings and the rough base frames the event in the conference room and gives it a unique character In the kitchen we chose a combination of natural and black wood, and stone surfaces in the Terazzo finish to create the more elegant balance in the design . Tints of blue and turquoise that are derived from the artwork have been selected for the decorative lighting fixtures scattered along the cafeteria and conference room .

 

The uniqueness

The creation of a dynamic space that served as a varied seating option was the main motif in planning . In the planning there is a place for workers’ positions at varying seating height, shared work desks, working positions in open spaces and meeting rooms for various needs. The location of the office and the influence of the special character of the building constituted a major motif for the selection of gamers who are correct for time and place, here and now.

Project Credits
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More

Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Top 10 Trending Armchairs
13 May 2022 News
Top 10 Trending Armchairs

Architects and designers use armchairs to complete spaces visually and functionally. Popular armchai... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More