AOC Business Center

AOC Business Center

Architect
mube arquitectura
Location
Leiria, Portugal | View Map
Project Year
2020
Category
Offices

Warehouses
Alexander Bogorodskiy
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
PavementForbo Flooring Systems
LightingPhilips Lighting Signify
Air conditioningPanasonic
Façade windowAnicolor
Interior dividersCASTELHANO & FERREIRA (PLANOFFICE)
False ceilingCELENIT

Product Spec Sheet
Air conditioning
Façade window
Interior dividers
False ceiling
by CELENIT

AOC Business Center

mube arquitectura as Architects

The New Headquarters and Warehouse of the company Aníbal Cristina is located in Pousos, Leiria, near the access to the A1 highway.

The site has a total area of 53.589,00 m2, is inserted in an elongated register with an approximate length of 720,00m and variable width from 12 to 150m, with its largest dimension being south-west/northeast oriented.

photo_credit Alexander Bogorodskiy
Alexander Bogorodskiy

The site has tree cover consisting of woodland, mainly pine trees and eucalyptus, which is part of Rede Natura.

The architectural proposal results from both the programmatic premises and the plastic possibilities of concrete, as a material substance, and the know-how of AOC, in its activity, projection and stability.

photo_credit Alexander Bogorodskiy
Alexander Bogorodskiy

The programme consists of offices, warehouses and garages, as well as an outdoor park including a tennis court, a lake and a cycle and pedestrian maintenance circuit.

The project envisages a building subdivided into two distinct programmes: two floors of offices with entrance to the south and one floor of garage/archives (which also houses a 100 m2 training room in amphitheatre) opening to the west.

photo_credit Alexander Bogorodskiy
Alexander Bogorodskiy

To this construction is attached a warehouse that is recessed into the land at a lower level, also opening to the west. Thus, we have two floors above the ground level of the building and two floors below, the latter being set in a drawer so as to have direct access to the exterior, namely floor -1 and floor -2.

photo_credit Alexander Bogorodskiy
Alexander Bogorodskiy

The exterior space incorporates an access road to the building and parking and manoeuvring areas dedicated to each functional component.

photo_credit Alexander Bogorodskiy
Alexander Bogorodskiy
photo_credit Alexander Bogorodskiy
Alexander Bogorodskiy
photo_credit Alexander Bogorodskiy
Alexander Bogorodskiy
photo_credit Alexander Bogorodskiy
Alexander Bogorodskiy
Caption
Caption
Caption

Material Used :
1. ATI / ANICOLOR - Façade window
2. Alglass - Castelhano & Ferreira - Interior dividers
3. Somfy - Solar control system for façade
4. Philips - lightning
5. Leds C4 - lightning
6. Climar - lightning
7. Daikin - Air conditioning
8. Panasonic - Air conditioning
9. Castelhano e Ferreira - Carpintary
10. Emme - MPG - Interior furniture
11. Forbo - Pavement
12. Orona - Elevator
13. Celenit - False ceiling

This story is available in multiple languages
Share or Add AOC Business Center to your Collections
Project Credits
Philosophers' House
next project

Philosophers' House

Private Houses
North Balgowlah NSW, Australia - Build completed in 2019
View Project