AtelierK

Kensaku Tohmoto as Architects

The clients are an artist couple in their sixties.


The site the clients have decided on is in the middle of an old residential district of tightly-packed rows of small houses.


The plan, for only two inhabitants, is extremely simple with few rooms, but with strong emphasis given to the height and form of the roof over the living room.


This space, filled with soft light from a toplight, will be a place for the couple to confront the universe, and for self-reflection. It is intended that in this very small room, they can embrace the cosmos, transcend the scale of the residence and look towards infinite horizons.


It is my strong hope that this house will shine new light on the couple’s lives as artists.

Share or Add Atelierk to your Collections
Project team
Aarau Bus terminal and station square
next project

Aarau Bus terminal and station square

Bus stations
Bahnhofplatz, CH-5000 Aarau, Switzerland - Build completed in 2014
View Project